Als je positieve dagelijkse eigenschappen wilt toevoegen in je leven, dan moet je enkele negatieve eigenschappen schrappen om hiervoor plaats te maken. En hoe sneller je hiermee begint, hoe eerder je succesvol zult worden.

1 Het eten van een suikerrijk ontbijt

Suiker geeft je een ontzettende energieboost, maar deze is maar tijdelijk. Wanneer je dus rijkelijk met suikers ontbijt, zul je een uur later naar de koffie snakken om wakker te blijven. Zorg dat het suikergehalte in je dagelijkse eetpatroon op zijn minimum blijft. Op deze manier leer je je lichaam om energie uit de langzaam verteerbare koolhydraten te halen, zodat je de hele dag door energiek bent.

2 Tv kijken in de ochtend

Het is bewezen dat je je slapper en futloos voelt, wanneer je voor de tv ontbijt en dat je hersenen een boost krijgen wanneer je ’s ochtends naar bijvoorbeeld klassieke muziek luistert of de krant leest. Laat het 8-uur journaal dus voor wat het is en lees het nieuws in de krant. Zo ben je toch op de hoogte en zijn je hersenen creatiever voor de rest van de dag. Bovendien moet je deze 6 dingen niet doen wanneer je net wakker bent.

3 Altijd te laat komen opdagen

Haasten is nooit goed, hier raak je gestrest van. Wanneer je altijd nét op tijd komt of nét iets te laat, laat je sowieso geen goede indruk achter. Bovendien zul je veel effectiever zijn wanneer je 5 of 10 minuten van te voren hebt om je voor te bereiden.

4 Snoozen

Iedere avond doe je jezelf een belofte. Met het zetten van je wekker zeg je eigenlijk tegen jezelf: ‘dit is de tijd dat ik morgen uit bed kom’. Wanneer je vervolgens op de snooze knop drukt heb je de eerste belofte van de dag al gebroken. En dit is natuurlijk geen goed begin om je dag mee te starten.

negatieve-eigenschappen-snooze-manman

Foto via

5 De lunch overslaan

‘Een lunchpauze kost alleen maar extra tijd en blijft er minder tijd over om aan mijn succes te werken.’ Onzin. Je lichaam heeft voedsel nodig om energiek te zijn en helder te kunnen nadenken. En uren achter elkaar met je hoofd bij het werk zijn is voor niemand goed. Een break in het midden van de dag om rustig je bammetjes op te eten zal je goed doen.

6 Constant je telefoon checken

Ken je dat gevoel dat je denkt alsof je telefoon trilde maar dat je geen berichtje hebt? Dit komt omdat we continu afleiding zoeken en onze telefoon ons leven is geworden. Probeer je telefoongebruik tijdens je werk te minimaliseren om het maximale uit jezelf te halen.

7 Anderen de schuld geven in plaats van verantwoording nemen

Door anderen de schuld te geven leer je zelf niet van je fouten, terwijl dit wel zou moeten anders gebeurt het een volgende keer weer. Kijk in plaats hiervan naar jezelf en probeer te zien wat je een volgende keer anders moet doen.

8 Blijven hangen in de ‘go’ mentaliteit

Sommigen denken dat ze altijd maar moeten werken en door moeten gaan om succes te bereiken. Maar dit is niet waar. Door alsmaar vooruit te willen, kun je fouten over het hoofd zien. Zet zo eens in de tijd een stap terug en kijk terug op je werk. Soms moet je een stap terug doen om er vervolgens vijf vooruit te kunnen.

Zet voor jezelf op een rij aan welke van deze negatieve eigenschappen jij schuldig bent en pak ze aan. Denk aan je einddoel en vervolgens aan de stappen die nodig zijn om dit te bereiken.

Bron: Inc.