Online daten is in 2021 populairder dan ooit

Zoals we net al zeiden, zijn er genoeg manieren om elkaar virtueel te leren kennen. Hoewel dit een beetje suf lijkt, heb je hiermee uiteindelijk hetzelfde doel: elkaar beter leren kennen om te kijken of er meer in zit. Vlekkeloos zal het gewoon niet gaan. Denk aan haperende internetverbindingen en een nogal ingewikkelde situatie om echt een band op te kunnen bouwen. Toch wil je er het beste uithalen en kun je de volgende do’s en don’ts van online dating maar het beste noteren.

Do’s bij het videobellen met een date

De volgende dingen zijn belangrijk om wel te doen tijdens een online date.

1. Zorg dat je er goed uitziet

Het is misschien verleidelijk om lekker die trainingsbroek aan te houden, want die zie je toch niet op de camera. Toch raden wij aan om die nog even in de kast te laten liggen tot na de date. Zorg ervoor dat je je zo kleedt zoals je ook zou doen als de date buiten de deur was geweest. Op die manier heb je wel de juiste mindset wanneer je start met de date. Ook belangrijk!

hoe online daten

2. Tref voorbereidingen

Je wil natuurlijk wel dat jouw beste zelf goed overkomt. Investeer dus even wat tijd in het zoeken van de juiste plek in huis. Het licht moet er goed zijn en het is toch net wat minder aantrekkelijk als er achter jou net de afwas van drie dagen te zien is. Ga dus op zoek naar een perfect plekje.

3. Maak een topiclijstje

Zo heeft online daten toch ook nog wat voordelen. Ongemakkelijke stiltes zijn het ergste dus deze wil je het liefst helemaal voorkomen. Normaal gezien kun je wat vragen voorbereiden, maar moet je ze ook onthouden. Een extra uitdaging die vaak toch mis gaat. Tijdens een online date kun je gewoon een lijstje met vragen naast je neerleggen. Zo kun je af en toe stiekem spieken als er een kleine stilte valt.

4. Wees creatief

Je zal waarschijnlijk vooral neigen naar een gewoon gesprek als je denkt aan een videocall. Toch is dit bij lange na echt niet de enige optie. Ga even creatief om met de situatie en trek alles uit de kast om er wat van te maken. Zo kunnen jullie beide lekker koken voor jezelf en samen etend bellen. Net of je in een restaurant zit, toch? Andere opties zijn pubquizjes of een lijst met achtergrondmuziek. Deze tillen de online date net naar een hoger level.

5. Plan een nieuwe date

Als het goed voelt, moet je haar natuurlijk op een tweede date vragen. Wij hebben hiervoor maar een tip: gewoon doen! En dan gewoon zo snel mogelijk, want anders komt er niets van.

Don’ts bij het videobellen met een date

De volgende dingen zijn belangrijk om niet te doen tijdens een videocall met je date.

1. Wacht niet te lang

Waarschijnlijk ontmoeten jullie elkaar ook online. Je chat met elkaar via een datingapp of jullie hebben al nummers uitgewisseld voor WhatsApp. Het is gemakkelijk en dus verleidelijk om gewoon te blijven appen of chatten. Toch moet je proberen zo snel mogelijk een date afspraak te maken. Je wil immers niet al door alle gespreksstof heen zijn voordat de eerst date is geweest.

hoe videobellen met leuke date

2. Camera aan

Een videocall zonder dat je camera aan is, is echt een no-go. Je hoeft je nergens voor te schamen, want je ziet misschien wel een toekomst met deze vrouw. Dan is het een beetje gek als jij je camera uit laat staan.

3. Niet ghosten

Hier kunnen we heel kort over zijn; gewoon niet doen. Het is echt voor niemand leuk als je dit doet. Als je toch een minder goed gevoel hebt bij de date kun je beter zeggen waar het op staat dan zo maar uit het niets verdwijnen.

4. Wees eerlijk

Ja, het is allemaal online. Nee, dat geeft je geen vrijbrief om iemand aan het lijntje te houden. Wees gewoon eerlijk als je meteen merkt dat het niets gaat worden. Andersom zou jij dit ook waarderen.

5. Geef je grenzen aan

Het blijft allemaal online en ook daar zitten gevaren aan. Belangrijk dus om alleen te doen wat je zelf wil doen. Het is niet gek om nee te zeggen als je iets liever niet wil bespreken of doen. Je eigen grenzen aangeven is belangrijk.

Je weet nu wat de do’s en don’ts zijn van online daten. Kom er hier achter wat de grootste afknappers zijn in de wereld van online daten. Zo kun je dit voorkomen.