Headerfoto via 

Eerlijkheid

Eerlijkheid duurt het langst zeggen ze wel is. Een man met een goed karakter is eerlijk, loyaal en schroomt niet om iets voor een ander te doen. Hij spreekt niet alleen de waarheid, maar hij leeft de waarheid. Authenticiteit is het sleutelwoord bij het hebben van een goed karakter. Blijf je zelf en leef een eerlijk leven.

Passie

Karakters maken indruk doordat ze een bepaalde passie bij zich dragen. Wat een goed karakter is en wat niet, is natuurlijk voor iedereen anders, maar in het algemeen geldt dat mensen meer affectie voelen bij gepassioneerde mensen. Dit betekent niet dat je één specifieke passie moet hebben voor een goed karakter, maar dat je de dingen die je doet, met passie doet.

onevenaarbaar karakter MAN MAN

Foto via 

Respect

Een heer heeft respect voor zijn omgeving. Dit respect kan zich op allerlei manieren uiten, maar tolerantie is de kern. Succesvolle mensen gunnen een ander ook succes. Accepteer dat sommigen iets op een andere manier doen dan jij en steun hun ambities. Geef advies waar nodig, maar vergeet niet dat er altijd meerdere perespectieven zijn.

Loyaliteit

Het is heel makkelijk om bij het minste of geringste een vriendschap te verbreken, maar dit is over het algemeen niet wat wordt gezien als een voedingsbron voor een evenwichtig karakter. Probeer om loyaal te zijn aan je vrienden, je partner of je familie. Loyaliteit werkt voor iedereen anders, maar probeer de  sociale contacten die je hebt te koesteren.

Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheidsgevoel is iets wat de meeste mensen als een goede eigenschap ervaren. Verantwoordelijkheid nemen voor je omgeving laat zien dat je voor jezelf klaarstaat, maar ook voor anderen. Dat je om de wereld geeft en graag je bijdrage levert. Zie het als een investering in jezelf en in je omgeving, en je zult merken dat je je niet alleen zélf beter gaat voelen maar dat anderen je ook meer zullen waarderen.

Neem jezelf niet te serieus

Mensen die zichzelf té serieus nemen, worden in het algemeen minder gewaardeerd. Dit betekent niet dat je geen zelfvertrouwen of ambities mag hebben, maar het is wel belangrijk dat je ook je zwaktes durft te laten zien. Betekent dit dat er een keer om je gelachen wordt, dan kun je dit het beste koesteren. Daarnaast levert dit ook gespreksstof op en schept dit een band met de mensen die op dat moment aanwezig zijn

Compassie

Empathie is hierin een kernattribuut. Een man die zich kan inleven in anderen en kan inschatten hoe een ander ergens op zal reageren, zal makkelijker verbindingen aan kunnen gaan met anderen. Één van de factoren die bepaalt of je je voelt aangetrokken tot iemand, relationieel of vriendschappelijk, is begrip dat de ander laat zien. Als iemand zich begrepen voelt, ontstaat er sneller een goed beeld over het karakter van degene die begrijpt.

Burgerschap

In een wereld waarin productie nodig is om te overleven, is het belangrijk dat je iets toevoegt. Wat dat is, is voor iedereen zelf in te vullen maar zorg ervoor dat je de wereld straks rijker achterlaat dan dat je hem hebt aangetroffen. Of dit een emotionele toevoeging is of een tastbare toevoeging, is niet heel belangrijk. Kies datgene dat goed voelt.

Integriteit

Integriteit is een reflectie van jezelf. Integere mensen hebben de wereld en dat is niet alleen zo wanneer je met de mensen bent door wie je gewaardeerd wil worden. Voor het kweken van een goed karakter is het belangrijk dat je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Meng je niet in zaken die niet voor jou zijn bedoeld maar geef steun waar nodig. Zorg dat je je zelf altijd kunt verantwoorden zonder dat je je in allerlei bochten hoeft te wringen.

Moed

Moed hebben is niet altijd het zelfde als durven. Mensen met moed zullen dingen aanpakken zonder dat ze zeker zijn van een hoge slagingskans, zullen nooit weg lopen voor een moeilijk gesprek en durven altijd de waarheid te spreken.

onevenaarbaar karakter MAN MAN

Foto via

Proactiviteit en discipline

Om je doelen te behalen is het belangrijk dat je zelfdiscipline en doorzettingsvermogen hebt. Ook anderen zullen dit aan je waarderen. Je kunt hier het beste niet in doorslaan en af en toe ook iets loslaten, maar zorg dat je je doelen voor ogen hebt en dit zal van je afstralen.

Vrijgevigheid

Vrijgevig zijn betekent niet dat je altijd als eerste met je portemonnee klaar hoeft te staan als er iets betaald moet worden. Vrijgevigheid is een balans in geven en nemen. Om iets toe te voegen aan je omgeving zorg je altijd dat je meer geeft dan dat je neemt. dit gaat niet alleen om materialistische zaken maar ook om emotionele vrijgevigheid.

Optimisme en balans

Optimisme en balans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden omdat je balans alleen kunt bereiken als het je lukt allerlei zaken te combineren. We hebben het hier over zaken als: familie, werk, vrienden, gezondheid en het opdoen van ervaringen voor je persoonlijke groei. Pessimistische mensen zullen snel denken dat een combinatie van al deze zaken te veel of te moeilijk is. Door positief te blijven en te vertrouwen op je eigen kunnen, zal combineren een stuk beter gaan.

onevenaarbaar karakter MAN MAN

Foto via

Met deze guidlines komt het met jouw karakter wel goed, matuurlijk leef je ook voor jezelf. Met deze drie stappen ben je niet meer die pleaser.