Nu willen we niet zeggen dat het een slechte eigenschap is wanneer je een pleaser bent, het heeft ook zeker zijn positieve kanten. Anderen zien je als een loyaal persoon. Alleen het kan ook zeker zijn negatieve kanten met zich mee brengen, daarom hebben we deze tips om je pleasers-gehalte wat te verminderen, want je mag ook best eens jezelf voorop stellen.

1. Focus minder op alle anderen

Je hebt je vakantie al geboekt en krijgt plots een baan aangeboden. Ja, en de startdatum is precies de periode dat jij op vakantie zou gaan. Natuurlijk wil je voor die baan gaan, maar een paar weken later beginnen maakt dan ook geen verschil. Het is dus ook echt niet nodig om je toekomstige baas voor te stellen dat je op vakantie alvast wat werk verricht, alleen maar zodat hij je aardig gaat vinden. Iedereen verdient een vakantie en het is dus ook niet gek wanneer jij een weekje later begint. Het is echt niet zo dat alles in de soep loopt, wanneer jij er niet bent. Probeer dit dus ook los te laten.

pleasen-pleaser-manman

2. Accepteer dat niet iedereen je leuk hoeft te vinden

Het is onmogelijk dat iedereen op de aarde je aardig vindt, hoe zachtaardig je ook bent. Er is altijd wel iemand die dat dan weer irritant vindt. En ook wanneer twee vrienden je vragen om iets te gaan doen, je moet er een teleurstellen. Maar that’s life, de volgende keer ga je weer wat met de ander doen. Accepteer het en ga een leuke avond hebben zonder schuldgevoel.

3. Zorg voor jezelf

Mensen die anderen altijd maar willen pleasen, vergeten vaak voor zichzelf te zorgen. Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je de best mogelijke keuzes maakt en niemand teleurstelt, maar dit is nu eenmaal niet altijd mogelijk. Uiteindelijk kun je anderen niet gelukkig maken wanneer jij het zelf niet bent.

Niemand kan alles ineen keer goed doen, er is altijd wel iemand die minder blij is met een keuze die je maakt. Maar probeer dit te accepteren en lees ook eens waarom niet direct de juiste keuze maken geen tijdverspilling is.