De meester is terug

Once Upon a Time in Hollywood gaat alweer Tarantino’s negende speelfilm worden. Met films als Hateful Eight, Reservoir DogsPulp Fiction en de twee Kill Bill-films heeft hij een van de meest geprezen oeuvres van welke filmmaker dan ook. Helaas lijkt Tarantino vastberaden in zijn plan maar tien films te maken, waardoor dit zijn één-na-laatste film zou worden.

film leonardio dicaprio brad pitt

Net zoals Tarantino werkt Scorsese dit jaar in The Irishman met Joe Pesci, De Niro en Al Pacino met grote namen. Het is de eerste Pacino’s eerste keer onder Scorsese’s leiding. Maar met zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood is het ook zijn eerste keer onder Tarantino. De film herenigt bovendien de regisseur voor het eerst sinds Inglorious Bastards in 2009 met Brad PittMet Leonardo DiCaprio werkte Tarantino in 2013 voor het eerst in Django Unchained. Ook leuk: Het is de eerste keer dat Brad en Leo samen in een film te zien zijn, en dat werd toch echt wel de hoogste tijd.

 

Once Upon a Time in Hollywood

DiCaprio speelt in het LA van 1969 de aan ietwat lager wal geraakte tv-acteur Rick Dalton. Hij woont in de heuvels van Beverly Hills met zijn stuntman en beste maat Cliff Booth. Die rol wordt gespeeld door Pitt, een alleskunner die je niet gauw van z’n à propos zult brengen. Ricks carrière is aan het haperen. Hij wijst Cliff op de ironie dat ze juist nu naast een van de succesvolste en mooiste actrices van het moment Sharon Tate wonen.

once upon a time in hollywood release 2019 2

Zij wordt vertolkt door de al even adembenemende Margot Robbie. De verdere lijst van castleden is te lang om op te noemen. Laten we zeggen, het feit dat de rollen van James Marsden en Tarantino-coryfee Tim Roth uit de 241-minuten durende film geknipt zijn, zegt al genoeg over de starpower in Once Upon a Time in Hollywood.

 

Charles ”Helter Skelter” Manson

Eind 2017 overleed de beruchte sekteleider Charles Manson na 46 jaar in de gevangenis doorgebracht te hebben. Hij werd veroordeeld voor moorden die the Manson Family in 1969 in zijn opdracht uitvoerde. Het schudde LA dat jaar flink op. Manson speelt ook in het tweede seizoen van Netflix-serie Mindhunter een cruciale. In zowel die serie als Once Upon a Time in Hollywood wordt hij gespeeld door één en dezelfde acteur: Damon Herriman.

 

Een ware Anthony-Hopkins-als-Hannibal-Lecter-achtige rol zo te zien dus voor de Australiër. Dat de zwangere Tate op tragische en lugubere wijze een van Mansons slachtoffers was, is alom bekend. Hoe dit in Tarantino’s negende film naar voren gaat komen, kun je vanaf donderdag 15 augustus in de Nederlandse bioscopen gaan ontdekken.

Bekijk ook wat Netflix in augustus voor jou in petto heeft.