Een strakke kaaklijn kun je trainen met deze oefeningen

Het probleem met de kaaklijn is vaak dat je het er maar mee moet doen. Heb jij niet zo’n strakke kaaklijn, dan heb je twee keuzes.

Of je accepteert het zoals het is, of je volgt onderstaande oefeningen om er echt alles uit te halen wat er in zit. In dat laatste geval is de kans groot dat jij die strakke kaaklijn kan gaan rocken.

Oefening 1

Het oefenen van de kaakspieren is minder eenvoudig dan de oefening voor je biceps, maar onmogelijk is het zeker niet. Bij deze oefening doe je de mond zo ver mogelijk open en je drukt de punt van je tong tegen je onderste tanden. Let op je ademhaling via de mond. Telkens wanneer je uitademt, maak je de A-klank. Na vier keer rust je uit waarbij je de kin aan de rechterkant van je borst legt. Vervolgens herhaal je de oefening en eindig je aan de linkerkant.

Oefening 2

Als je liever niet zo gek veel beweegt, is dit de ideale oefening. Je kunt het zelfs in bed doen. Neem een ontspannen houding aan terwijl je hoofd net over de rand van het bed uitsteekt. Til je hoofd iets op en hou deze positie vijf seconden vast. Vervolgens rust je even en begin je opnieuw.

oefeningen strakke kaaklijn trainen

Oefening 3

Bij deze oefening gaat het meer om het betere lippen werk. Kijk omhoog terwijl je de lippen tuit (duckface). Probeer dit vijf seconden vol te houden en probeer de onderlip over de bovenlip te trekken. Blijf hierbij wel omhoog kijken. Probeer deze oefening tien keer per dag te doen en verwonder je over de resultaten. Je mag ons later bedanken als jij die strakke kaaklijn hebt.

Oefening 4

Als je bovenstaande oefeningen hebt uitgevoerd, maar je bent nog niet helemaal happy met het resultaat, dan is hier de echte game-changer. Doe je mond net als in de eerste oefening helemaal open. Je tong steek je nu zo ver mogelijk uit en dit hou je enkele seconden vol. Dit is de ultieme oefening om je kaakspieren te trainen en een strakke kaaklijn te ontwikkelen. Voor de oefening dagelijks enkele keren uit en je zult verbaasd zijn.