Wat zijn de beste oefeningen voor grote biceps?

Fitnesscoach Jeff Cavaliere beweert te weten welke twee biceps oefeningen optimaal zijn om grotere en sterkere biceps te kweken. Hiermee wil hij niet zeggen dat de andere oefeningen nutteloos zijn, maar dat het wel ontzettend zonde zou zijn om deze twee oefeningen niet mee te nemen in je trainingsschema. Lees dus ook over alle oefeningen om je biceps te trainen om het maximale uit je trainingen te halen.

 

De strict curl

De eerste oefening die je volgens trainer Jeff Cavaliere echt moet uitoefenen is de strict curl. Bij deze oefening pak je de bar op met jouw gewenste gewicht en sta je met je rug tegen de muur aan. Je kunt nu gaan beginnen met de curl. Doe dit op een gecontroleerde manier tot aan falen toe. “Door deze oefening worden de biceps overbelast, dat komt doordat er geen mogelijkheid is om met je armen te zwaaien, wat wel mogelijk zou zijn als je van de muur af zou stappen”, legt Cavaliere uit. Na dat er geen repetitie meer in je zit volg je de strict curl op met een dropset aan cheat curls. Dit doe je ook tot aan falen toe.

De tweede essentiële oefening

De tweede biceps oefening die je niet mag missen is er een die Cavaliere sinds jongs af aan al doet. Bij deze oefening ge je eerst onder de pull-up stang staan. Het volgende wat je doet is de stang in een onderhandse positie vasthouden en hang je met je hoofd naar voren geleund. Buig je armen en probeer het zakken van je lichaam tegen te gaan. Deze oefening is erg goed voor het belasten van de biceps, wel is het belangrijk om genoeg rust te nemen tussen je sets door. Hierdoor kun je de volgende oefening weer met veel energie beginnen.

Bekijk hieronder de video van fitnesscoach Jeff Cavaliere :