Simpel en toegankelijk

Wanneer je de eerste stap hebt gezet naar een gezondere levensstijl is het belangrijk door te zetten. Een makkelijk en leuke training zorgt ervoor dat je het sporten beter volhoudt en dat je sneller progressie boekt. Het maken van fouten en oplopen van blessures gebeurt bij een ingewikkelde oefening namelijk ook een stuk sneller. Begin dus bij de basics.

De squat

Dé basisoefening voor het onderlichaam. Zet je benen op schouderbreedte en zak met een rechte rug door de knieën. Maak deze oefening makkelijker door voor een stoel te staan en te zakken totdat je de stoelzitting raakt. Door iets vast te houden met extra gewicht kan je de moeilijkheidsgraad van deze oefening wat opvoeren.

De push-up

Vooral goed voor de borst en schouders is deze oefening zeer geschikt voor beginners. Dankzij het trainen met eigen lichaamsgewicht is er weinig tot geen ruimte voor fouten. Duw jezelf omhoog met de handen iets breder dan schouderbreedte terwijl je met je tenen de rest van je lichaam van de grond duwt. Maak deze oefening simpeler door op je knieën te leunen in plaats van je voeten. Door je handen dichter bij elkaar te zetten maak je deze oefening zwaarder.

De lunge

Wederom een erg goede oefening voor het onderlichaam. Begin met beide voeten naast elkaar en neem afwisselend een grote stap naar voren waarna je tot je achterste knie bijna de grond raakt doorzakt. Kleinere stappen maken deze oefening wat makkelijker, terwijl grotere stappen of het vasthouden van gewichten de lunge zwaarder maken.

De plank

Een simpele, maar erg zware oefening waar de hele “core” mee aangepakt wordt. Recht je lichaam, steunend op de tenen en onderarmen. Houdt deze houding zo lang mogelijk vast totdat je in elkaar zakt. De moeilijkheidsgraad zit in hoelang je deze oefening vol kan houden.

 

Deze oefeningen kan in de sportschool uitvoeren, maar zijn ook zeer geschikt voor thuis. Zodat jij altijd en overal aan die killer body kan werken. Zet na die workout die goede lijn door deze dingen NIET te doen.