1. Je houdt je sportkleding aan

Het is verstandig om je meteen om te kleden. Zelfs wanneer je ‘maar een beetje’ hebt gezweet. Je sportkleding zitten na een rondje door de sportschool vol bacteriën en van deze kun je aardig ziek worden.

2. Huishoudelijke taken verrichten

In eerste instantie klinkt dit als een geweldig idee. Wanneer je bezweet thuis komt, kun je wellicht meteen het huis stofzuigen voordat je je gaat omkleden. Echter, is dit een grote fout. Je spieren zijn na de workout uitgeput en moeten herstellen. Indien je te zwaar werk verricht na het sporten, neemt de kans op een blessure toe.

uitrusten-workout-crossfit-MAN MAN

3. Een avondje bankhangen

Je komt snel in de verleiding om een avondje op de bank door te brengen, wanneer je hebt lopen zweten in de sportschool. Dit kun je beter niet doen. Een beetje bewegen zorgt voor een betere bloedsomloop en dit is een betere en tevens snellere manier voor spierherstel. Ga daarom ’s avonds een rondje wandelen in plaats van eindeloos Netflix te kijken.

4. Niet goed uitrusten

Om blessures te voorkomen is voldoende rust van essentieel belang. Zelfs wanneer je denkt dat je workout ‘te kort’ of ‘te makkelijk’ was. Behandel je lichaam met respect, net als topsporters doen, ongeacht de hoeveelheid tijd dat je hebt getraind.

Tired sprinter at start position kneeling.

5. Je eet en drinkt niet op tijd

Eet en drink na je workout. Het liefst binnen 20 tot 30 minuten. Indien je naar werk moet, neem dan van huis een gezonde snack en wat te drinken mee zodat je deze kunt nuttigen wanneer je bijvoorbeeld op de fiets of in de auto zit. Zorg ervoor dat het eten de benodigde proteïne en vetten bevat zodat je spieren kunnen herstellen.

Sporten is gezond voor je. Mocht je twijfelen of je workout wel werken? Dan zijn dit vijf tekenen dat dat zo is.