De Xbox Series X

Project Scarlett was de naam van het project waar Microsoft aan werkte, voordat het zijn officiele naam kreeg. Vannacht op de E3, de jaarlijkse Game Awards in Los Angelos, heeft Phil Spencer (de baas van Xbox) de naam en details bekendgemaakt. De nieuwe console gaat de Xbox Series X heten en komt rond de feestdagen in 2020 uit. Het belooft een baanbrekende console te worden die vele malen beter is dan de Xbox One, die in 2013 uitkwam. Zeven jaar later is het dus tijd voor iets nieuws en dat is nu dus officieel aangekondigd.

Beter, sneller, mooier, leuker

De console doet denken aan een traditionele pc. Hij is toren-vormig, vierkant en hoog, en kun je zowel staand als liggend neerzetten. De Xbox Series X is volgens Microsoft de krachtigste spelcomputer ooit. Phil Spencer: “De Series X levert vier keer meer processorkracht van de Xbox One X, op de stilste en meest efficiĆ«nte manier. De nieuwe console draait op een speciaal ontworpen chip en NVMe-SSD geheugen. Hierdoor kun je games tot 8K-resolutie en frame rates tot 120 fps spelen.

Nieuwe Xbox Series X draadloos

De controller van de nieuwe Xbox lijkt veel op de populaire Gamepad controller van de Xbox One, maar hij is wel iets kleiner. Hij is gemoderniseerd met een ‘share’-knop, waarmee gamers makkelijk screenshots en filmpjes kunnen maken in hun game en die kunnen delen met vrienden. Ook kan deze controller gebruikt worden bij de Xbox One en Windows-10 pc’s.

The game is on: Xbox vs. Playstation

Met het bekendmaken van de naam en release datum van de Xbox Series X is de concurrentiestrijd tussen Microsoft en Sony echt begonnen. Van de PlayStation 5 weten we ondertussen ook de releasedatum en steeds meer details. Omdat ze beiden eind 2020 uitkomen zal het een mooie decembermaand worden, waarin we het nieuwe tijdperk van console gaming ingaan.