The English

De nieuwe serie The English, speelt zich af in Midden-Amerika in 1890. Je volgt de Engelse Cornelia Locke die naar het nieuwe en wilde weste gaat om wraak te nemen op de man die volgens haar verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon. Onderweg ontmoet ze Eli Whipp, een ex-cavalerieverkenner en lid van een Indianenstam genaamd de Pawnee Nation of Oklahoma. Na verloop van tijd komen ze erachter dat ze een gedeelde geschiedenis hebben, wat een grote rol gaat spelen.

 

De geweldige cast van de western-serie

De serie is geschreven en geregisseerd door Hugo Blick, die eerder The Honourable Woman regisseerde. Samen met een geweldige cast heeft hij dit pareltje weten te maken. Zo wordt de Britse aristocratische Cornelia gespeeld door Emily Blunt, die je kan kennen uit Edge of Tomorrow en A Quiet Place Part 2. Ook zal Chaske Spencer te zien zijn als Eli Whipp. Hem kan je kennen van de Twilight films en de serie Blindspot.

The English Amazon Prime

Verder zullen Stephen Rea (V for Vendetta), Tom Hughes (Victoria), Steve Wall (Vikings) en Valerie Pachner (The King’s Man) te zien zijn in The English. Ook de Nederlandse Walt Klink, bekend van de jeugdserie Brugklas, heeft een rol te pakken in de western. Een klein beetje inbreng van ons eigen land dus!

Fenomenale score op IMDb

Ondanks dat de serie pas net uit is, heeft hij al een score van 8.1 / 10 op IMDb. Veel kijkers zeggen dan Emily Blunt en Chaske Spencer een iconisch duo zijn en dat de serie binnenkort misschien wel tussen westerns zoals Yellowstone en 1883 zal staan. Dus als jij een fan bent van dit soort films en series, moet je The English ook zeker een kans geven. Ben jij nu ook benieuwd naar de nieuwe Amazon Prime show? Check dan de trailer hieronder: