De carrière van Jasper Cillissen

Omdat niet iedereen goed met namen is, helpen wij je wel even met het opfrissen van je geheugen. Jasper Cillessen is geboren op 22 april 1989 in Nijmegen en is een profvoetballer met als positie doelman. Hij heeft voor onder andere Ajax, Valencia CF en FC Barcelona gespeeld, maar tegenwoordig staat hij onder contract bij NEC Nijmegen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jasper Cillessen (@jaspercillessen)


Cillessen debuteerde in 2010 voor NEC en verruilde deze club snel voor het Amsterdamse AFC Ajax. Hier werd hij in 2016 overgekocht door FC Barcelona, voor zo’n 13 miljoen euro. Maar daar werd hij vooral neergezet als tweede doelman achter de Duitse doelman Marc-André ter Stegen. Totaal heeft Jasper twee jaar gespeeld voor de Catalaanse club en de wegen scheidden toen de voetbalclub Valencia hem overkocht voor 35 miljoen. Laatst kwam hij zelfs in het nieuws omdat hij een baby heeft verwekt bij zijn Spaanse ex-vriendin Maria Mora.

Aangezien Jasper de laatste tijd niet voorkwam in de plannen van de trainer van Valencia, besloot hij te vertrekken naar zijn jeugdliefde. Hij ging bij NEC Nijmegen onder de lat staan om zo kans te maken om mee te gaan naar het WK met Oranje. Dit is hem echter niet gelukt. De doelman wordt dit jaar niet meegenomen naar het WK in Qatar. Dat vertelde Louis van Gaal tijdens het bekendmaken van de WK-selectie. Nu kan hij zich, zeer teleurgesteld, meer gaan focussen op zijn club in Nijmegen.

Wat is het Eredivisie-salaris van de doelman?

Door de jaren heen is het salaris van Jasper Cillessen erg veranderd. Volgens Salary Sport verdiende hij namelijk per jaar zo’n 4 miljoen bij Valencia. Dat komt neer op een brutobedrag van 24 miljoen in zijn zes jaar tijd met de club. Maar het salaris dat de doelman op dit moment krijgt bij NEC, zou verre van in de buurt komen van de Spaanse cijfers. Maar toch koos Cillessen ervoor om terug te keren naar zijn oude club. “Nee, ik lever financieel behoorlijk in. Maar dat doe ik graag om lekker bij NEC te kunnen keepen en dicht bij mijn dierbaren te zijn”, aldus Jasper over zijn transfer toentertijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jasper Cillessen (@jaspercillessen)


Ter illustratie: het salarisplafond in Nijmegen is ongeveer rond de 150.000 en de 200.000 euro per jaar. Er is een kans aanwezig dat Marcel Boekhoorn een uitzondering heeft gemaakt voor Jasper en er een deal gemaakt is. Hij heeft er namelijk persoonlijk voor gezorgd dat Cillessen terug zou keren naar de club in Nijmegen. Jasper zal dus hoogstwaarschijnlijk meer verdienen dan zijn collega’s bij NEC, maar dit zal nooit in de buurt komen van zijn Spaanse salaris. Zijn salaris in Nijmegen wordt geschat op maximaal 1 miljoen euro per jaar. Hoe dit zo hoog is? Boekhoorn stond in de Quote 500 met een geschat vermogen van 2.2 miljard. Dan kan hij vast wel een miljoen missen voor Jasper.