Er komt een vijfde film van The Hunger Games

Het hoge woord is eruit! Er komt officieel een nieuwe film in de The Hunger Games franchise. De vier films kwamen tussen 2012 en 2015 uit. Het is dus al weer bijna tien jaar geleden dat de filmkijkers kennismaakten met Katniss Everdeen, de vrouwelijke tribuut die namens District 12 meedeed aan de 74e en 75e Hongerspelen.

Door de boeken en films heen was te zien hoe ze samen met onder andere Peeta, Gale, Haymitch en Finnick er alles aan deed om het op te nemen tegen het machtige Capitool. Dat Capitool werd geleid door President Snow. Precies over die president ging het boek De Ballade van Slangen en Zangvogels, in het Engels The Ballad of Songbirds and Snakes genoemd. Dat boek verscheen in 2020 en zal nu worden verfilmd.

Jonge president Snow staat centraal

Veel fans dachten jarenlang dat een potentiële film zou gaan over de Hongerspelen van bijvoorbeeld Haymitch of Johanna. In plaats daarvan schreef Suzanne Collins, de schrijfster achter de succesvolle The Hunger Games boeken, over de 10e Hongerspelen. In dat boek maken we kennis met een jonge Coriolanus Snow: een tiener die als mentor de verantwoordelijkheid krijgt voor Lucy Gray, een excentriek meisje uit District 12. We kennen President Snow voornamelijk als de keiharde en ijzingwekkende president uit de boeken, maar in deze film zien we hoe hij langzamerhand uitgroeide tot de tiran die hij uiteindelijk werd. Zijn verhaal zal door Lionsgate, ook verantwoordelijk voor de andere The Hunger Games boeken, worden verfilmd.

The Hunger Games

De regisseur en releasedatum van de nieuwe The Hunger Games-film

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer we The Ballad of Songbirds and Snakes kunnen zien. In elk geval zal dat niet binnenkort zijn. De opnames van de prequel beginnen namelijk pas begin volgend jaar. Rond die tijd zullen we dus waarschijnlijk ook weten wie de hoofdrollen in de film zullen gaan spelen.

Wel is de regisseur al bekend. Dat is Francis Lawrence, die onder andere de laatste drie The Hunger Games films al voor zijn rekening nam. De uiteindelijke film komt naar alle verwachting pas aan het einde van 2023 of het begin van 2024 uit. Tot die tijd hebben we gelukkig nog de andere films. Check hier alle The Hunger Games films op een rij op volgorde van hun IMDb-beoordeling.