La Línea: La sombra del narco

In Spanje ligt de badplaats La Línea. In dit plaatsje is zelfs de terrorismebestrijding bang om het niet te overleven. De Spaanse badplaats staat bekend om de grootschalige drugssmokkel. Vanuit Afrika komen er boten vol drugs Europa binnengevaren. Deze bootjes leggen allemaal aan in de badplaats La Línea, waarna de strijd tussen smokkelaars en de regering begint. De plaatselijke politie doet er alles aan om de smokkel tegen te gaan, maar dat gaat niet altijd zonder kleerscheuren. In de nieuwe serie La Línea: La sombra del narco krijg je spannende beelden te zien van deze badplaats.

la linea nieuwe serie netflix

Elke nacht gaan ze in de nieuwe serie op jacht naar smokkelaars

In de eerst aflevering is te zien hoe de politie met spoed naar het strand gaat. Vanuit de lucht ziet een politie helikopter namelijk uit het niets twintig rubberbootjes varen. Als ze lager gaan vliegen, zien ze dat het om tabakssmokkelaars gaat. Maar om die bootjes tot stoppen te brengen zonder ze dood te maken is vaak een hele uitdaging: “We willen niemand doden, maar soms krijg je het idee dat het ze niets kan schelen.” Nadat een van de agenten die uitspraak maakt, lozen zijn collega’s een aantal waarschuwingsschoten de lucht in.

Deze nieuwe serie toont het drugshandelscentrum van de wereld

Al jaren geven de lokale autoriteiten in La Línea aan dat ze te weinig capaciteit hebben om alle drugshandel, mensensmokkel en maffiapraktijken tegen te gaan. En in die tijd het terrorisme alleen maar toegenomen. De politie wordt wel steeds handiger in het vinden van de smokkelaars. In de serie rijden de agenten vaak langs het hekwerk dat Gibraltar, onderdeel van Groot-Brittannië, scheidt met Spanje. Er worden alvast gaten in het hekwerk gemaakt, zodat ze ’s nachts sneller de grens kunnen passeren. Maar de politie in La Línea is ze al vaak genoeg te slim af.

 

De eerste vier afleveringen van de docu-serie La Línea: La sombra del narco kijk je nu op Netflix. De aflevering duren maar een kleine 40 minuten, dus als je klaar bent met kijken heb je nog genoeg tijd om Undercover seizoen 2 te kijken.