Groot Barrièrerif – Queensland, Australië

Dit is het grootste koraalrif ter wereld. Het bestaat uit meer dan 2.900 individuele riffen en 900 eilanden over een gebied van ongeveer 334.400 vierkante kilometer. Voor velen is het een droom om hier te duiken, want het is werkelijk een natuur wonder. Heb jij hem nog niet op je bucket list, dan kan je hem er nu op zetten, vanuit de lucht kun je het prachtige hart van het rif zien.

groot koraal rif helikopter queensland man man

Hong Kong, China

De stad Hong Kong slokt je op in haar grootte, zowel horizontaal als verticaal. De enorme wolkenkrabbers zijn een toeristische attractie op zich, omdat je vanuit de hoogte een adembenemend uitzicht over de stad hebt. Maar wil jij de iconische skyline op een nog betere manier bewonderen, book dan een helikopter vlucht en bekijk de stad vanuit bird’s eye.

hong kong helikopter uitzicht man man

Grand Canyon – Arizona, Verenigde Staten

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado rivier deze kloof in het landschap doen ontstaan. De Grand Canyon is een wereldwijd bekende bezienswaardigheid en kan op unieke wijze worden aanschouwd vanuit een heli. Ben je in de gelegenheid, zorg dan dat je vliegt bij zonsopgang of zonsondergang, dit is wanneer het gebied op zijn mooist is.

grand canyon helikopter vlucht uitzicht man man

Glacier Country – South Island, Nieuw Zeeland

De natuurlijke schoonheid van Nieuw Zeeland is ongekend en waarschijnlijk zou je over het gehele land een prachtige vogelvlucht kunnen maken. Maar als we één plek uit moesten kiezen, dan zouden wij je Glacier Country aanraden. Je hebt vervolgens de keuze tussen Franz Josef Glacier of de Fox Glacier, maar met de juiste gids vlieg je over beiden.

glacier country helikopter vlucht man man

Okavango Delta – Botswana

De Okavangodelta in Botswana is de grootste delta ter wereld. Het gebied werd in juni 2014 tijdens de 38e sessie van de Commissie voor het Werelderfgoed aangeduid als UNESCO Werelderfgoed en het is een van de laatste wildlife gebieden van Afrika. Het gebied staat bekend om zijn zeldzame diersoorten als de cheetah, de leeuw en de neushoorn en is daarom geliefd oord om op safari te gaan. Maar het prachtige natuurgebied vanuit de lucht bewonderen is een compleet andere aangelegenheid.

okavnago delta man man helikopter vlucht

Everest Base Camp – Nepal/Tibet

Het lijkt me een geweldige ervaring om hier geweest te zijn. Maar lopend door de bergen van Nepal naar Tibet is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd, een helikopter ervaring daarentegen wel.

everest base camp nepal man man

Hawaï, Verenigde Staten

Hawaï is sinds jaar en dag een populaire vakantie bestemming en ook in films zien we de bekende eilanden vaak voorbij komen, denk aan: Jurassic Park, Indiana Jone en Pirates of the Caribbean. Naast dat je ongelofelijk goed tot rust kunt komen op een van deze eilanden, moet het prachtig zijn om Hawaï vanuit de lucht te zien.

maui hawaii stranden helikopter vlucht

Victoria watervallen – Zambia & Zimbabwe

De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen van Afrika. Zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed, 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand. Dit is vanaf de grond al een prachtig uitzicht, maar moet je nagaan als je er met een helikopter langs vliegt.

victoria watervallen zambia zimbabwe vanuit lucht

Rio de Janeiro – Brazilië

Rio de Janeiro is de op een na grootste stad van Brazilië en is gelegen in het zuidwesten van het land. De stad staat bekend om zijn grote Jezus beeld. Ondanks de vele krottenwijken blijft het een populaire vakantiebestemming met indrukwekkende stranden. De stad die tegen de berg aan is gebouwd is nog mooier te zien in panorama view vanuit een helikopter.

rio de janeiro helikopter vlucht man man

Bekijk hier de hotels die jij aan je bucket list zou willen toevoegen.