Welke films en series worden deze week nieuw verwacht op Netflix?

Het duurt nog een paar dagen, maar je kunt je verheugen op nieuw kijkvoer van Netflix. De Vikings spin-off Vikings: Valhalla en de Franse film Restless verschijnen deze week op de streamingdienst. Je kunt dus vooral heel veel actie verwachten.

 

Vikings: Valhalla

De Vikingen zijn terug in de serie Vikings: Valhalla. De nieuwe serie is een sequel van de populaire serie Vikings. We hebben een tijdje moeten wachten op de serie, die al sinds 2019 op de planning stond en in 2020 aangekondigd werd, maar het is eindelijk zover.

Deze spin-off van Vikings speelt zich af 100 jaar na de originele serie, maar wel nog steeds in Kattegat. In de serie gaat het onder andere over de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson, zijn zus Freydis Eriksdotter die uit is op wraak en de ambitieuze Noorse prins Harald Sigurdsson. De conflicten met Engeland zijn nog nooit zo sterk geweest en de Engelse prins Edmund kan dan ook maar amper zijn troon verdedigen tegen de koning van Noorwegen. Maak je maar vast op voor legendarische gevechten en meer dan genoeg actie en geweld, zoals je van Vikings gewend bent.

Vikings scoort een dikke 8,5 op IMDb en de serie heeft in totaal 41 awards gewonnen. Als Vikings: Valhalla in de voetsporen van zijn voorganger volgt, is het zeker het kijken waard. Vikings: Valhalla is vanaf 25 februari op Netflix te zien.

Restless

De politie-thriller Restless (in het Frans: Sans RĂ©pit) gaat over de corrupte politieagent Thomas Blin. Wanneer Thomas een dodelijk ongeluk veroorzaakt probeert hij er alles aan te doen om het te verbergen. Maar het slachtoffer was een gezochte drugscrimineel en een van Thomas Blin’s collega’s onderzoekt de verdwijning. Ondertussen krijgt Blin een telefoontje van een mysterieuze getuige van het ongeluk die hem probeert te chanteren. Vanaf daar is het allemaal bergafwaarts.

De film is Franstalig. Restless verschijnt op 25 februari op Netflix