Waar gaat Inventing Anna over?

Dit keer gaat het niet over een womanizer die grandioze illusies opwerpt, maar over een minstens zo charmante, evenals slinkse dame. Anna Delvey om precies te zijn. Of ja, zo stond zij bekend bij de jetset van New York City. Anna Sorokin wist tussen 2013 en 2019 miljoenen dollars los te troggelen door zich voor te doen als een larger than life erfgename uit Duitsland met zogenaamd een miljoenenfortuin in vooruitzicht. Fans zijn enthousiast over het feit dat Inventing Anna zo goed portretteert wat nodig is om een ontzettend succesvolle oplichtster te zijn.

 

Fans zijn enthousiast over deze nieuwe Netflix serie

“Een journalist met erg veel om te bewijzen, onderzoekt de zaak van Anna Delvey.  Zij is de op Instagram legendarische personificatie van een Duitse erfgename die de harten, evenals bankrekeningen van de New Yorkse elite stal”, aldus de synopsis.

Bonus: de charmante blondine in Inventing Anna wordt gespeeld door Julia Garner. Ook bekend als Ruth Langmore in de inmiddels veelgeprezen crimi-drama serie Ozark van Netflix. Die laatstgenoemde rol leverde de in Riverdale, New York geboren actrice maar liefst twee Primetime Emmy Awards op. Chapeau!

En net zoals met de Tinder Swindler krijgt het op waarheid beruste verhaal een eigen (tweede) leven. Voor de uit Rusland afkomstige Sorokin wel te verstaan. De ‘con’ vrouw zou volgens Insider $320.000 dollar hebben ontvangen voor de rechten van haar verhaal van Netflix. Inmiddels is zij op vrije voet en alles behalve onpopulair: De Russische is zelfs een nieuw Instagram-account begonnen en tikt daar inmiddels bijna 500K volgens aan op het moment van schrijven.

Interessant detail tenslotte: Het leeuwendeel van dat geld is naar openstaande verrekeningen bij banken gegaan, evenals de aan haar opgelegde boete. Het is ook dan bijzonder te noemen dat men niet meer ‘schade’ op haar verhaald heeft na zoveel jaren van zwendelarij!