Welke films en series kun je deze week op Netflix verwachten?

De film The Auschwitz Report en documentaireserie 800 Metros zijn op waargebeurde verhaal gebaseerd, maar verder kunnen ze bijna niet meer verschillen. Ook verschijnt deze week het tweede seizoen van een van de meest populaire Netflix-series ooit, namelijk Bridgerton. Lees hieronder meer over de releasedatums én de verhaallijnen van de nieuwe films en series:

 

The Auschwitz Report

De Slowaakse film The Auschwitz Report is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over twee Slowaakse joden die afgevoerd worden naar concentratiekamp Auschwitz-Birkenau in Polen. Rudolf Vrba en Alfréd Wetzler verblijven twee jaar in het kamp, van 1942 tot 1944, maar dan weten ze te ontsnappen. Toch is dat pas waar het verhaal begint: de twee schrijven het Auschwitz rapport over de gruwelen van het concentratiekamp. Het is alleen niet zo makkelijk om mensen van buiten het kamp de waarheid te laten geloven. De acteurs spreken in de film zowel Slowaaks als Duits en Engels. The Auschwitz Report verschijnt 24 maart op Netflix.

 

Bridgerton seizoen 2

De populaire serie Bridgerton is terug met een tweede seizoen. In het eerste seizoen ging het vooral over Daphne Bridgerton, de oudste dochter van de familie, en haar debuut op de huwelijksmarkt van de Londense high society. Dat ging niet zonder tegenslagen en het nodige drama, maar Daphne heeft uiteindelijk de liefde gevonden. Nu is het tijd voor de volgende Bridgerton: de oudste zoon Anthony. Zijn moeder vindt het hoog tijd dat hij in het huwelijksbootje stapt en duwt hem daar het liefst zelf in. Maar de vrouw die Anthony uiteindelijk kiest, heeft ook nog eens een afkeurende oudere zus, wat het allemaal niet makkelijker maakt. Een hele hoop 19e-eeuwse drama, dus. Bridgerton is de op één na meest bekeken serie van Netflix aller tijden en scoort een 7,3/10 op IMDb. De acht nieuwe afleveringen van Seizoen 2 van Bridgerton zijn vanaf 25 maart op Netflix te zien.

800 Metros

Deze Spaanse mini-serie is een documentaire over de twee aanslagen die in 2017 in Spanje plaatsvonden. Bij de aanslagen vielen in totaal 16 doden en raakten meer dan 120 mensen gewond. De docuserie zoekt naar antwoorden: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Zowel wat er aan vooraf ging, wat er tijdens de aanslagen gebeurde en de nasleep worden behandeld. Bij beide aanslagen werd er op mensen ingereden. De titel van de serie, 800 Metros – wat meters betekent – staat voor de afstand die het bestelbusje bij de eerste aanslag aflegde over het voetgangersgebied van de winkelstraat de Ramblas. 800 Metros is vanaf 25 maar op Netflix te vinden.