Welke films en series worden deze week op Netflix verwacht?

Deze week komen er films en series met de meest uiteenlopende genres nieuw op Netflix. Van Bohemian Rhapsody, de biopic over Freddie Mercury en Queen, tot de psychologische thriller Windfall. Ook verschijnen het eerste seizoen van de Belgische comedyserie Grond en seizoen 2 van de misdaad-dramaserie Top Boy.

Bohemian Rhapsody

Het is al een paar jaar geleden dat de film in de bios verscheen, maar Bohemian Rhapsody komt nu ook eindelijk naar Netflix. In de film met Rami Malek in de hoofdrol wordt het verhaal verteld van Freddie Mercury, de zanger van Queen. Van het begin van de band – toen Freddie nog Farrokh Bulsara heette – tot het legendarische Live Aid concert in 1985. De film toont hoe zij beroemd werden, maar ook alle worstelingen die daarbij kwamen kijken. De biopic scoort een 8/10 op IMDb en heeft maar liefst vier Oscars gewonnen. Bohemian Rhapsody is vanaf 15 maart op Netflix te zien.

 

Grond seizoen 1

Deze serie komt bij onze zuiderburen vandaan. Twee Belgisch-Marokkaanse jongeren, Ismael en Nadia, nemen de begrafenisonderneming van hun vader over, maar Ismael besluit dat het tijd is voor een radicale verandering. Hij gaat heilige grond importeren vanuit Marokko, zodat overledenen niet naar Marokko gevlogen hoeven te worden om daar volgens de moslimtradities begraven te worden, maar gewoon in België een graf kunnen krijgen. Ismael haalt zich met zijn nieuwe businessplan alleen wel heel wat problemen op de hals. De  comedyserie Grond verschijnt 17 maart op Netflix.

 

Top boy seizoen 2 

Voor de liefhebbers van misdaadseries komt deze week het nieuwe seizoen van Top Boy op Netflix. Na twee en een half jaar is de serie dan eindelijk weer terug. De Britse dramaserie volgt drugsdealers Dushane en Sully. Het vorige seizoen eindige met het geluid van een schot. De vraag is of Dris, degene die beschoten werd, het overleefd heeft. Hoewel het officieel gepresenteerd wordt als het tweede seizoen, is Top Boy een vervolg van de gelijknamige serie uit 2011 die nu op Netflix staat als Top Boy: Summerhouse met dezelfde personages. Helaas staat daarvan alleen het seizoen 2 op Netflix. Het tweede seizoen van Top Boy komt op 18 maart naar Netflix.

Windfall

Windfall is een thriller-drama met een trailer die zo bizar is dat het bijna grappig wordt. Een steenrijke CEO en zijn vrouw hadden besloten om last minute een weekendje weg te gaan, en stuiten op een inbreker.  De man was hier duidelijk niet op voorbereid en besluit hen te gijzelen, maar de situatie escaleert en de sfeer wordt steeds grimmiger. De film is geschreven door een van de schrijvers van de beroemde thriller Se7en. Windfall is vanaf 18 maart te bekijken op Netflix.