Natuurlijk moeten we eerst een onderscheid maken tussen twee verschillende vormen van ‘resultaten’. Sommige mensen willen namelijk afvallen, terwijl anderen juist willen aankomen in spiermassa. Hieronder lees je dus eerst over afvallen en daaronder over aankomen.

Hoelang duurt het voordat je resultaten ziet in het afvallen?

Afvallen is makkelijker te meten dan het verkrijgen van extra spieren. Al na twee of drie weken is er zodoende resultaat te zijn. Dit verschilt wel heel erg op welke manier je het doet. Sommige mensen hongeren zichzelf uit en sporten er veel bij, maar dan ben je roofbouw aan het plegen. Als je gezond blijft eten dan duurt het iets langer, maar is dat beter op de lange termijn. Ga dus voor een geleidelijke daling en in de eerste weken moet je dan rekenen op enkele kilo’s gewichtsverlies.

Hoelang duurt het voordat je aankomt in spiermassa?

Aankomen in spieren is een stuk lastiger dan afvallen en verschilt per persoon. Als je nog nooit naar de sportschool bent geweest, dan zal je waarschijnlijk na de eerste twee maanden gaan groeien. Als je al meer ervaring hebt, dan kan het al binnen twee weken resultaat opleveren.

Net als bij afvallen is het hierbij heel belangrijk om een goed dieet te hebben. Het is misschien zelfs wel belangrijker want als je jouw lichaam niet genoeg bouwstoffen geeft dan kunnen er ook geen nieuwe spieren gekweekt worden. Het is daarom strikt noodzakelijk om zo goed mogelijk te eten. Nuttig veel eiwitten en koolhydraten en al snel zal je resultaat zien. Als je na 6 weken geen verschil merkt, dan doe je wat verkeerd. Misschien moet je dan deze fitness-tips lezen.