Joe Wicks werd topfit in slechts drie maanden

Joe Wicks is een bekende Britse fitnesscoach, tv-presentator en persoonlijkheid op social media. Hij staat ook wel beter bekend als ‘The Body Coach’. Kortom: fit zijn en mensen helpen om fit te worden en blijven is zijn dagelijkse kost. Echter had deze fitnessguru zelf ook moeite om fit te blijven de afgelopen periode door de huidige situatie in de wereld én als vader van twee jonge kinderen.

Op Instagram deelde Wicks een before en after foto van zijn fitness journey met zijn 4,2 miljoen volgers. Hij beschreef onder de foto gedetailleerd hoe hij een transformatie van drie maanden heeft ondergaan waarbij hij spieren kreeg en lichaamsvet wist te verbranden, door een paar eenvoudige levensstijlaanpassingen.

“Ik heb mezelf twee hoofddoelen gesteld toen ik drie maanden geleden in LA landde”, vertelt Wicks. “Nummer één was om meer slaap te krijgen, want thuis is mijn slaap niet consistent en krijg ik niet genoeg. Ik zit te lang op mijn telefoon te werken, kijk ’s avonds laat tv of speel nog een potje Call of Duty met mijn vrienden online tot middernacht.”

“Het tweede doel was sterker worden”, vertelt Wicks onder zijn Instagram-foto. “Om zware gewichten te tillen en elke week steeds sterker te worden door gewoon een paar extra kilo’s toe te voegen of een paar extra herhalingen te verrichten”. Wicks richtte zich op het prioriteren van slaap en progressieve overbelasting tijdens het trainen in de sportschool. De wetenschap ondersteunt hem ook. Want slaap kan wel degelijk je sportprestaties verbeteren.

“Ik sliep de meeste nachten rond 21:30 uur en drie maanden lang trainde ik zes dagen per week om zes uur ’s ochtends. De uitdaging voor mij als ik weer thuis ben, is om deze routin  vol te houden. Ik ga mijn best doen om me eraan te houden, want ik ben fitter en sterker dan ik ooit ben geweest en de opofferingen voelen als de moeite waard.”

Bekijk hier hoe de transformatie eruit ziet wanneer je 30 dagen geen alcohol drinkt.