Keuzestress door het grote aanbod aan serier

In de wereld van online streamingplatformen worden we geconfronteerd met een overweldigende hoeveelheid televisieseries om uit te kiezen. Wat ooit begon als een gemakkelijke en ontspannen manier om een show te vinden, is veranderd in een uitdagende taak vol keuzestress. Met talloze genres, seizoenen en aanbevelingen, kan het selecteren van een televisieserie soms een ware kwelling worden. De keuzestress begint wanneer we eindeloos door de catalogus scrollen, hopend op die ene perfecte serie. Gelukkig zijn we nu jouw keuzestress voor en willen we je graag kennis laten maken met de gloednieuwe serie Silo. 

Silo is een van de beste series op AppleTV+

Sinds begin mei 2023 staat er een ontzettend goede nieuwe televisieserie online: Silo. In een troosteloze, dystopische toekomst houdt de mensheid zich vast aan overleving diep onder de grond in een immense silo. Juliette, een ingenieur belast met het ontrafelen van het mysterie achter de dood van een collega, stuit op verbijsterende geheimen die de essentie van hun afgesloten wereld bedreigen.

silo nieuwe serie apple TV+

Silo is een mengelmoes van een sciencefiction maar ook een psychologische en dystopische dramaserie die de kijker meeneemt en uitnodigt mee te denken om zo samen met de hoofdpersoon het mysterie te ontrafelen. De serie bestaat uit tien afleveringen waarvan er op dit moment nog maar zeven online staan. Elke week komt er namelijk weer een aflevering bij. Deze intrigerende verhaallijn is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Hugh Howey uit 2011.

De serie Silo scoort immens hoge beoordelingen

Ondanks dat de serie nog maar een maandje online staat, kunnen mensen er volgens het internet geen genoeg van krijgen. Op de befaamde film- en serie beoordelingswebsite Rotten Tomatoes scoort de serie maar liefst 87% op de Tomatometer. Voor de meters op deze website geldt: hoe hoger de score, hoe beter de serie wordt gevonden. Silo scoort niet alleen op de ‘professionele’ tomatometer enorme hoge kijkcijfers, ook de ‘audience score’ bedraagt 87%.

Ook op IMDb zijn kijkers razend enthousiast: daar krijgt Silo namelijk 8,1/10 sterren. Hoe het verhaal gaat eindigen is nog niet bekend dus we wachten met smart op de laatste paar afleveringen. Zelf benieuwd waarom deze serie zulke hoge kijkcijfers krijgt? Check dan de officiële trailer hieronder:

De serie is nu te zien op Apple TV+. Lees ook: Nu te zien op Netflix: true-crime serie over gruwelijk Spaans verhaal.