Waar mensen vaak de fout in gaan met zonnebrand opsmeren

Ben jij bezig met een skincare? Dan smeer je in de ochtend waarschijnlijk eerst de dagcrème op en daarna pas de zonnebrand. Hier is helemaal niks mis mee, maar je moet wel eerst even goed kijken welke soort zonnebrand je hebt. Er zijn namelijk twee soorten zonnebrand. Je hebt minerale zonnebrand en chemische zonnebrand. Bij de twee zonnebrand zit er een verschil in of je het onder of bovenop je skincare moet smeren.

 

De verschillen tussen chemische en mineralen zonnebrand

Chemische zonnebrand en mineralen zonnebrand werken qua bescherming precies hetzelfde. Het ligt natuurlijk wel aan de factor die je zelf hebt, maar ze werken even goed. Het enige verschil tussen de twee is dat je het beste mineralen zonnebrand kan gebruiken als je een erg gevoelige huis hebt en veel chemische stoffen niet aan kan. Heb je gewoon een hoge factor nodig maar is je huis best wel ‘sterk’ ,dan is chemische zonnebrand net zo goed.

zonnebrand en dagcreme

De zonnebrand boven of onder de dagcrème smeren?

Per zonnebrand ligt het er dus aan wanneer je ze moet opsmeren. Laten we beginnen met de chemische zonnebrand. Deze zonnebrand is erg fijn aangezien er geen witte vlekken worden achtergelaten en het snel in je huid trekt. Doe je dus ook een dagcrème op? Dan moet je eerste de chemische zonnebrand opsmeren voordat je de dagcrème opsmeert. Zo kan de zonnebrand goed in je huid trekken en je goed beschermen tegen de zon.

Bij mineralen zonnebrand is dat juist andersom. Deze zonnebrand is van zichzelf ook wat vettiger en is dus beter om pas op te smeren nadat je je eigen skincare gedaan hebt. Deze zonnebrand blijft namelijk op je huid zitten en weerkaatst het zonlicht van buitenaf.

Benieuwd waar zonnebrand nu precies goed voor is? Lees hier meer over de 3 lichaamsdelen waar het snelst rimpels ontstaan.