Je gezicht

Rimpels ontstaan bijna als eerste in je gezicht. Dat is over het algemeen ook wel logisch. Je gezicht wordt erg veel blootgesteld aan de zon en zonlicht bevordert namelijk het verouderingsproces. Je gezicht is tevens het lichaamsdeel waar je het meeste naar kijkt als het gaat om rimpels of fijne lijntjes.

Je gezicht is dan ook vaak het ‘visitekaartje’ als je ergens nieuw binnenkomt. Het is het eerste waar iemand naar kijkt. Om rimpels zo lang mogelijk uit te stellen, kan je het beste jezelf insmeren met een zonnebrandcrème. Ook al is het winter of niet zonnig: blijf jezelf insmeren.

De drie lichaamsdelen waar het snelste rimpels ontstaan

Je handen

Ook je handen krijgen snel rimpels. Ook dit heeft te maken met de blootstelling aan zonlicht. Verder komt het ook door bijvoorbeeld je handen te dopen in schoonmaakmiddelen. Schoonmaakmiddelen zijn erg schadelijk voor je handen en kunnen er voor zorgen dat de huid van je handen steeds dunner en dunner wordt. Vergeet dus niet om je handen ook mee te nemen in je skin routine. Smeer ze in met zonnebrand en gebruik af een toe een handcrème. Zo zorg je dat dit lichaamsdeel minder snel rimpels krijgt.

De drie lichaamsdelen waar het snelste rimpels ontstaan

Je hals

De meeste mensen weten vaak niet dat je hals ook heel snel verrimpelen. Het is daarom ook belangrijk dat je deze plekken dezelfde verzorging geeft als je gezicht. Smeer dus ook je hals goed in met zonnebrand en hier een daar een keer een moisturizer. Zo zorg je voor vertraging van het verouderingsproces.

De drie lichaamsdelen waar het snelste rimpels ontstaan

Wil je graag meer weten over dit onderwerp en huidverzorging? Bekijk dan onze tips tegen rimpels en huidveroudering.