$200 miljoen voor het duurste huis in Californië

Jay-Z en Beyoncé hebben een van de mooiste architectonische meesterwerken van het land in handen gekregen. Een huis van 30.000 vierkante meter in het prachtige Californië, en niet voor zomaar een bedrag. Bronnen in onroerend goed meldden dus dat het paar $200 miljoen heeft betaald voor de woning, waarmee het het duurste onroerend goed is dat ooit in de hele staat Californië is verkocht. Het vorige record van $177 miljoen zou eindelijk overtroffen zijn.

Ze kregen eigenlijk een ongelooflijke deal. Het huis stond namelijk te koop voor maar liefst $295 miljoen. De woning is gelegen in Paradise Cove, met uitzicht op de Stille Oceaan. Het is een architectonisch pareltje ontworpen door de Japanse architect Tadao Ando, ​​die ook het huis ontwierp dat Kanye West kocht in Malibu. Zie hieronder een aantal foto’s in een Instagram-bericht van Luxury Listings:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luxury Listings (@luxury_listings)

Niet de eerste keer

De vorige eigenaar van het huis was William Bell, een van ’s werelds grootste kunstverzamelaars. Het kostte Bell bijna 15 jaar om de volledig betonnen constructie te bouwen. Het huis is de tweede grote woning aankoop van het koppel. In 2017 kochten ze een landhuis in Bel-Air voor $ 88 miljoen en pompten ze miljoenen meer in het huis om het meer dan $ 100 miljoen te brengen.