Waar gaat Kaleidoscope over?

De nieuwe Netflix-serie heet Kaleidoscope en gaat over een overval. Het volgt een team van meesterlijke dieven die proberen in te breken in een kluis, waarvan de eigenaar zegt dat dit onmogelijk is. Als het hen lukt, lopen ze weg met de grootste geldprijs in de geschiedenis. Maar dit zorgt natuurlijk ook voor een groot risico. Zo moeten ze eerst langs het machtigste beveiligingsteam ter wereld en de FBI zien te komen.

De maker van de show, Eric Garcia, zegt dat het losjes is gebaseerd op een soort waargebeurd verhaal. Zo legt hij uit: “Na orkaan Sandy werd $ 70 miljard overspoeld in de kelder van de DTCC en het werd opgeruimd door een aantal grote banken. In mijn gedachten dacht ik: Nou, dat is een perfecte dekmantel voor een overval.”

Het maakt niet uit in welke volgorde je de afleveringen kijkt

In tegenstelling tot de meeste misdaadseries geeft Kaleidoscope de kijkers een unieke ervaring, aangezien je het op meerdere manieren kunt kijken. Alle acht de afleveringen zijn vernoemd naar een kleur, maar of jij nou begint bij Geel of Groen, je blijft achter met een logisch verhaal. Russell Fine, de uitvoerend producent, zei: “Als je naar Kaleidoscope kijkt, is alle informatie aanwezig om de punten met elkaar te kunnen verbinden en het verhaal te kennen.

Het maakt niet uit in welke volgorde je het kijkt

Garcia voegde eraan toe: “Door de afleveringen op verschillende volgordes te bekijken, krijg je een andere kijk op de personages. Er zijn vragen die in de ene aflevering worden gesteld die in een andere aflevering worden beantwoord. Op dezelfde manier zullen er antwoorden zijn in een aflevering waarvan je niet eens weet dat het antwoorden zijn totdat je de vraag ziet.”

Cast en releasedatum van de Netflix-serie

Naast dat het een bijzonder concept is, heeft het ook nog eens een fantastische cast. Zo zijn onder andere Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Rufus Sewell (Dark City) en Tati Gabrielle (Uncharted) te zien in de niet-lineaire anthologiereeks. Daarnaast komen de Spaanse Paz Vega van Rambo: Last Blood en de Egyptische Rosalina Elbay van Ramy elke aflevering terug.

Hoewel we het heel goed begrijpen dat je niet meer kan wachten om Kaleidoscope te checken, zou het toch even moeten. De serie komt namelijk pas 1 januari 2023 op de streamingdienst. Helaas heeft Netflix nog geen officiële trailer gedeeld. Wel kwamen ze met een inkijkje over hoe de serie is gemaakt en een kleine teaser zodat we een beeld kunnen krijgen van de unieke serie. Bekijk hem nu hieronder: