Wie is de “Tinder Swindler”?

Voor de mensen die geen idee hebben we die Tinder Swindler is, laten we het snel even uitleggen. Begin februari kwam er op Netflix documentaire uit, deze gaat over Shimon Hayut (slachtoffers kennen hem onder de naam Simon Leviev). Hij deed zich voor als een zoon van een steenrijke diamantenmagnaat en wist via Tinder meerdere vrouwen op te lichten. Totaal zou het gaan om miljoenen dollars. De man zelf ontkent alles en beweert dat hij een ‘legitieme zakenman’ is.

 

Het nieuwe slachtoffer van Simon Leviev

De Israëlische Iren Tranov is het nieuwe slachtoffer van de “Tinder Swindler”, de 25-jarige dame zou zo’n 130.000 dollar kwijt zijn aan Shimon Hayut. Zij vertelde in een interview met een lokale nieuwszender dat zij de documentaire al gezien had toen zij hem ontmoette. Hij wist Iren ervan te overtuigen dat alle vrouwen in de documentaire leugens vertelden. Ze vertelde: “Hij nam elke vrouw met me door die over hem had geklaagd en bij elke vrouw vertelde hij dat het leugens waren en dat hij gelijk had. Hij lijkt niet op een crimineel die jaagt op een prooi.”

Dat is pech, geld en auto weg

Helaas bleek Iran Tranov de perfect prooi en wist hij opnieuw toe te slaan. Zij wilde namelijk haar auto vervangen en hij beloofde dat voor haar te gaan regelen. Hayut beweerde namelijk dat hij een partner was van een auto-importbedrijf en zei dat hij voor een scherpe prijs een nieuwe BMW zou kopen voor haar. Het enige wat zij hiervoor hoefde te doen was bij diverse banken geld te lenen en deze bedragen over te maken. Ze viel toch voor zijn praatjes en maakte zo’n 130.000 dollar over naar hem.

De beloofde BMW is nooit geleverd en de tijdelijke auto die zij kreeg van hem bleek al snel foute boel. De auto was namelijk een in beslag genomen voertuig, die ook nog eens op de naam van iemand anders stond. Ze eiste haar geld terug en dat gebeurde ook, of toch niet helemaal. Ze kreeg een cheque, maar deze kon niet geïnd worden. Hij was namelijk niet ondertekend door Hayut maar door een ander slachtoffer van hem. Ik dacht dat het probleem was dat de auto niet op mijn naam stond”, zei Tranov. “Toen ik de cheque wilde storneren, realiseerde ik me dat ik in veel grotere problemen zat.” De “Tinder Swindler” doet alsof hij van niks weet en beweert zelfs in een andere rechtszaak dat de Israëlische dame de auto gestolen had. Wordt vervolgd dus.