Blaren bij het inlopen van nieuwe schoenen voorkomen

In de winkel zaten ze nog prima, maar later blijkt toch dat ze wat een beetje stug zitten. Je wil jouw nieuwe schoenen wel laten zien aan iedereen, dus je gaat er toch mee lopen. Het resultaat: voeten vol met blaren. Maar wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Vooral leren schoenen moeten zich vormen naar je voet. Dit vereist geduld, tijd en moeite voor jouw nieuwe schoenen. Maar als ze eenmaal goed zitten, dan kan je niet meer zonder ze. Schoenen inlopen is een belangrijke taak, maar vaak een pijnlijke. Om blaren te voorkomen, hebben wij vijf tips zodat je niet meer hoeft te hinkelen van de pijn.

1. Dikke sokken

Een paar dikke sokken kunnen je al een heel eind op weg helpen. Door de dikke sokken rekken je schoenen ook een klein beetje uit. Er is zo minder wrijving en irritatie. Vind je dikke sokken niet mooi bij de rest van je outfit? Draag je schoenen met dikke sokken dan thuis. Al is het maar een uurtje per avond, het verschil zal merkbaar zijn.

hoe voorkom je blaren met nieuwe schoenen

sokken

zwart €18 Shop nu

2. Natte sokken

Natte dunne sokken? Ja, natte dunne sokken. Als je schoenen van leer hebt, dan kan deze tip jouw voeten nog wel eens redden. Het vocht van de sokken wordt opgenomen door het leer en daardoor zet het leer uit. Het leer zal zich zo meer naar jouw voet vormen.

boots chelsea

Chelsea boots

zwart €150 Shop nu

Ben je niet zo van een nat gevoel tijdens het lopen? Dat snappen we zeker. Je kan ook natte kranten in de neus van je schoenen stoppen en ze zo een nacht te laten staan. Dit heeft hetzelfde effect als de natte sokken, zonder dat je ze aan hoeft te hebben.

3. Föhnen

Doelgericht te werk gaan is het beste. Met de föhn op die ene plek blazen werkt ook als een trein. Door de warmte zet de schoen uit en knelt hij minder. Hou de schoen nog even aan totdat de stof is afgekoeld. Je schoen zal daarna soepeler zijn en beter zitten.

4. In de vriezer

Het moet niet gekker worden, maar dit is ook zo’n aparte truc die werkt. Zet je schoenen, met een zak water erin, in de vriezer. Het water is gevormd naar je schoen en zodra het bevroren is, zal het uitzetten. Zo rekt de stof wat uit en heb je wat meer ruimte.

nieuwe schoenen pijn

5. Neem de tijd

Geduld is een schone zaak, en zo ook hier. Probeer het niet te overhaasten want daar krijg je alleen maar meer blaren van. Draag je schoenen thuis en laat je voeten en jouw nieuwe trots alvast wennen aan elkaar. Zodra het pijn doet, kan je ze ook weer uittrekken. Leer wordt soepeler naarmate het vaker gedragen wordt en dan zal het ook vormen naar je voet. Je schoenen voelen straks zo soepel aan, dat je nooit meer anderen wilt aantrekken.

Als je geen geduld hebt en je nieuwe schoenen niet meer kan verbergen, dan is het slim om een extra paar schoenen mee te nemen die wel ingelopen zijn. Zo kan je altijd nog wisselen als het niet meer vol te houden is.