Tom Brady gaat flink verdienen met zijn toekomstige baan

Tom Brady is een van de beste – zo niet dé beste – American football-spelers ter wereld. De topsporter heeft een carrière van meer dan twintig jaar achter de rug en in totaal maar liefst zeven keer de Super Bowl gewonnen. Van 2000 tot 2019 speelde hij bij de New England Patriots. Sinds 2020 is hij onderdeel van de Tampa Bay Buckaneers, die waarschijnlijk, maar wat blij zijn met hun aanwinst, want in 2021 haalden ze de winst van de Super Bowl binnen.

Met een leeftijd van 44 jaar wordt het wel tijd voor quarterback Tom Brady om eens aan zijn pensioen te denken wanneer hij stopt met zijn sport. Voorlopig is hij dat overigens nog even niet van plan, want hij blijft nog een jaartje bij de Tampa Bay Buckaneers. Toch heeft Tom al een baan weten te strikken voor wanneer hij er echt mee ophoudt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NFL on FOX (@nflonfox)

Brady wordt NFL-analist bij Fox Sports met een ‘prima’ salaris

Fox Sports heeft aangekondigd dat Tom Brady de vervanger wordt van Troy Aikman, de huidige NFL-analist van Fox. Hij gaat dus de statistiek van wedstrijden, teams en spelers onderzoeken zodat daar inzichten over opgedaan kunnen worden. Een simpel baantje vergeleken met zelf of het veld staan, zou je misschien verwachten. Toch staat er een jaarsalaris tegenover waarvan Brady tot nu toe alleen nog maar had kunnen dromen.

Het salaris van Tom Brady’s toekomstige baan is namelijk misschien nog wel het meest bizarre aan het nieuws over de nieuwe positie. Het contract van tien jaar wat de topsporter zou tekenen levert hem namelijk in totaal $375 miljoen op. Dat is dus maar liefst $37,5 miljoen per jaar, omgerekend ongeveer €35,8 miljoen. Even ter vergelijking: in zijn hele carrière heeft Brady “slechts” $333 miljoen verdiend en daarmee is hij al een van de best betaalde sporters ter wereld. Brady gaat er dus flink op vooruit met deze baan.