Goed advies

Je scheerapparaten moet regelmatig schoongemaakt worden om optimaal te werken. Door je scheerapparaat regelmatig schoon te maken, minimaliseer je ook het risico van baardplagen en huidbesmetting. Denk er altijd aan het scheerapparaat uit te zetten voordat je het schoonmaakt. Vaak wordt bij het scheerapparaat een klein borsteltje geleverd. Gebruik zo nodig de borstel om baardvuil los te maken en te verwijderen. Als alternatief kun je hiervoor een ander klein zacht borsteltje of varkenshaar gebruiken. Voor sommige scheerapparaten zijn er reinigingsstations die het werk voor je doen. Om doffe messen te voorkomen, vervang je je messen om de 18 maanden. Als je ervoor zorgt dat je je inleggers regelmatig verwisselt, minimaliseer je het risico dat je je huid tijdens het scheren beschadigt.

Tips voor scheren met een scheermes

1. Laad en reinig je scheerapparaat

Voordat je je scheerapparaat gaat gebruiken, moet je zorgen dat het opgeladen en schoongemaakt is. Het is jammer als je scheerapparaat geen lading meer heeft en je nog maar de helft van je baard geschoren hebt. Een schoon scheerapparaat is belangrijk om te voorkomen dat je vuil en viezigheid op je huid overbrengt – dit kan leiden tot huidirritatie.

2. Bereid je gezicht voor

Om je haartjes zachter te maken en het scheren te vergemakkelijken, is het een goed idee je gezicht voor te bereiden door je huid met een beetje lauw water te bevochtigen en met een droge handdoek af te vegen.

Veel scheerapparaten kunnen zonder probleem onder de douche gebruikt worden. Maar er zijn sommige elektrische scheerapparaten die niet waterbestendig zijn. Als je een scheerapparaat hebt dat niet tegen water kan, krijg je de beste resultaten als je huid helemaal droog is als je begint met scheren.

Anderzijds, als je scheerapparaat waterbestendig is, is er niets dat je ervan weerhoudt je te scheren terwijl je een douche neemt.

3. Scheren met of tegen je haar?

Je moet altijd in de richting van je haar scheren, zo krijg je het beste resultaat. Scheren met je haar vermindert de kans op ingegroeide haren en huidirritatie op je gezicht.

Als je je met een scheermes moet scheren, is het een goed idee om je huid een beetje op te rekken. Zo scheer je je gladder – en kun je gemakkelijker bij bijzonder gevoelige of zachte plekken komen.

4. Spoel je gezicht af met koud water

Eindig het scheren door je gezicht af te spoelen met koud water om de poriƫn in je huid te sluiten. Droog je gezicht daarna voorzichtig af met een handdoek. Nu heb je een scheerbeurt met een scheermes voltooid.