De Duitse deserteur Heinrich

Oorlogsfilm Blood & Gold speelt zich af op de laatste dag van de WO II. Heinrich, een Duitse deserteur, is op de vlucht en is tegelijkertijd opzoek naar zijn dochter. Hij wordt uiteindelijk toch gevangen genomen door de Duitsers. Hij zit samen met zijn ex-kameraden en zij vertellen hem dat de enige uitweg de strop gaat zijn.

De Duitsers laten hem achter aan een boom, maar hij wordt gered. De prachtige Elsa helpt hem van de boom en biedt hem een schuilplaats op haar boerderij aan. Het enige probleem is dat de Duitsers in het dorp van Elsa aan het zoeken zijn naar een Joodse schat. Nu staat niet alleen het leven van Heinrich op het spel, maar ook die van Elsa.

De liefde voor Quentin Tarantino

Als je Blood & Gold ziet, kan je de liefde van de makers voor Quentin Tarantino zeker terug zien. De vormgeving van de titels en (natuurlijk) ook de westernmuziek verraden het gelijk. Ook zie je terug dat er veel geschoten wordt. Net als in films van Quentin Tarantino wordt er veel ‘gespeeld’ met de bloederige effecten. Dat zie je ook zeker terug in Blood & Gold. Niet alleen deze effecten zijn terug te zien, maar ook de donker humor probeert de film van hem over te nemen.

Deze bloedstollende oorlogsfilm op Netflix, móét jij gezien hebben

De cast van de nieuwe Netflix-film

De Duitse deserteur Heinrich wordt gespeeld door Robert Maaser. Robert Maaser is toen hij studeerde al veel bezig geweest als stuntman. Maaser maakte overigens zijn échte internationale debuut in Mission Impossible: Rogue Nation. De rol van de prachtige Elsa wordt vervuld door Marie Hacke. Marie heeft al wel eerder in films en programma’s gespeeld, maar is pas echt bekend geworden door haar rol in deze film Blood & Gold. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marie Hacke (@mariehacke)

Denk je nu dat deze film inderdaad echt iets voor jou is? Dan is het misschien handig om eerst even de trailer te bekijken. Deze vind je hieronder: