De winnares van Miss USA 2021

Met 51 vrouwen uit het hele land die strijden voor de speciale titel van Miss USA 2021 was het geen eenvoudige taak om de prijs binnen te slepen Dit jaar is het de stralende Elle Smith die gekroond is om Kentucky te vertegenwoordigen. Hoewel ze de staat Kentucky vertegenwoordigde, komt ze daar niet oorspronkelijk vandaan. De 23-jarige Ellen Elizabeth “Elle” Smith is geboren in Springfield, Ohio. Hier studeerde ze in 2016 af aan de Shawnee High School. Niet alleen was ze een honors student, ze was ook betrokken bij vele activiteiten zoals, koor, orkest, volleybal en drama. Kortom: ze is een alleskunner.

Na de middelbare school verhuisde ze naar Lexington, Kentucky om naar de Universiteit van Kentucky te gaan. In mei vorig jaar rondde ze haar studie af met een diploma in omroepjournalistiek en een minor in politieke wetenschappen. Nu werkt ze ook als on-air verslaggeefster bij WHAS-TV in Louisville, Kentucky.

Elle Smith is helemaal nieuw in de wereld van de schoonheidsverkiezingen

De schoonheidsverkiezingen van dit jaar waren eigenlijk de eerste waar ze ooit aan deelnam. Haar interesse was gewekt op de middelbare school, toen haar klasgenoot, Brittany Reid, won en werd gekroond tot Miss Ohio Teen USA 2013. Hoewel ze geïnteresseerd was, schreef ze zich toen niet in voor wedstrijden.

Tot dit jaar, toen ze deelnam aan de Miss Kentucky USA 2021 schoonheidswedstrijd als vertegenwoordiger van Germantown. Deze vonden slechts zes maanden geleden plaats. Ze heeft er zeker talent voor, want dit waren haar eerste schoonheidswedstrijden en ze won ze allebei. Met haar overwinning is Smith de tweede deelneemster uit Kentucky die ooit tot Miss USA werd gekroond, nadat Tara Conner tot Miss USA 2006 werd gekroond. Als Miss USA 2021 zal Smith nu ook de Verenigde Staten vertegenwoordigen bij Miss Universe 2021.

Wij selecteerden een aantal foto’s van de Instagram van Elle Smith:

Natuurlijk hebben we ook een soortgelijke competitie in ons land. Hier zijn de 10 knappe finalisten Miss Nederland 2021.