Arie Boomsma tikt ‘even’ 2.1 miljoen euro af

Even een bedrag van 2.1 miljoen euro aftikken voor een luxe woonboerderij is voor de meesten iets waar ze alleen maar van kunnen dromen. Arie Boomsma kon dat in ieder geval wel door een dikke drie ton aan eigen geld in te brengen en de rest te laten financieren. Een eveneens dikke hypotheek van bijna 1.9 miljoen deed de rest. Een kleine rekensom leert ons dat hij dus minimaal 350.000 euro bruto per jaar moet verdienen om voor zo’n hypotheek in aanmerking te komen. De netto maandlasten komen dan neer op 6.749 euro.

huis arie boomsma
Bekende Buren

Amsterdamse woning verkocht met een dikke winst

De woning die de presentator heeft betrokken heeft natuurlijk wel wat te bieden. Zo is het volgens de verkopende makelaar “omgeven door uitstrekte weilanden en grenzend aan het riviertje ’t Gein ligt het Rijksmonument “Vredelust”, gebouwd in 1789”. Daar gaat hij dus wonen, een waar paradijs als je de foto’s bekijkt. Dat hij zelf drie ton kon inleggen is overigens niet te danken aan de opbrengst van zijn noeste arbeid. Zijn geheim zit namelijk in de verkoop van zijn woning in Amsterdam. Dat pand verkocht hij met een winst van ruim 250.000 euro. Met zo’n opbrengst en een jaloersmakend inkomen kun je in ieder flink gaat shoppen op de markt voor unieke objecten.

De luxe woonboerderij van Arie Boomsma

De woonboerderij van Arie Boomsma is overigens meer dan je zou verwachten. Zo is er behalve de woonboerderij nog een prachtige schuur met een luxe gastenverblijf. Zijn gasten hoeven zich dus niet af te vragen of er nog een kamer vrij is. Behalve het gastenverblijf is er nog een ander gebouw waar Arie met de nodige creativiteit iets leuks van kan maken. Zijn gasten hoeven zich in ieder geval niet te vervelen. Als we de makelaar mogen geloven, dan gaat het hier om ‘een fantastisch ruime woonkamer, aansluitend een moderne badkamer’. Dat logeren kon dus uitdraaien op een leuk feest.

zolder slaapkamer
Bekende Buren

Ruim 7000 vierkante meter grond

De verdieping van de woonboerderij beschikt over een royale slaapkamer, een afgesloten berging èn een schuur. Ook zijn er geen zorgen over de parkeerruimte, deze is geheel overdekt, bovendien heb je vanaf het overdekte terras ‘met terrasverwarming aan de achterzijde een fantastisch uitzicht over de weilanden”. Kortom, met een beetje frisse ondernemerszin kan Arie hier zelfs zijn eigen B&B gaan vestigen. Dat klinkt wellicht als een vergezocht idee, maar de woning omvat een totale oppervlakte van zo’n 460 vierkante meter. Dat is ruim voldoende om een behoorlijk aantal gasten te vermaken. In totaal heeft de woning maar liefst zes slaapkamers en twee badkamers. Het geheel is verdeel over twee woonlagen plus een indrukwekkende kelder. Mocht de televisiepresentator zich overigens vervelen, dan kan hij zich uitleven in de luxe woonkeuken welke is voorzien van alle denkbare apparatuur.

Zie hieronder meer foto’s van de luxe woonboerderij:

luxe villa woonkamer kelder