Het is dit weekend Dating Sunday

Dit weekend is het Dating Sunday en dat betekent dat het de drukste dag van het jaar is voor het online daten. Zo zitten er bijvoorbeeld tien procent meer singles op Tinder en zijn er wel dertig procent meer matches dan op een normale dag. Normaal gesproken valt Dating Sunday op 1 januari, omdat veel singles dan het idee hebben dat zij toe zijn aan iets nieuws. Maar door alle festiviteiten van de jaarwisseling verwacht Tinder dat Dating Sunday vandaag op 8 januari valt en daarom hebben zij speciaal voor dit weekend een leuke nieuwe functie geïntroduceerd.

Hoe werkt de nieuwe functie van Tinder?

De nieuwe functie van Tinder voor Dating Sunday is perfect voor mensen die erg kieskeurig zijn en graag willen weten waar zij aan toe zijn voordat zij iemand naar rechts swipen. Met deze functie wordt het namelijk mogelijk om in je profielinstellingen uit zes verschillende opties te kiezen. Waaronder langetermijnrelatie, iets serieus, iets casuals, alleen plezier, nieuwe vrienden of weet ik nog niet en omdat Tinder weet dat dingen in de liefde snel kunnen veranderen, ontvang je iedere week bericht om te controleren of je ingevulde intenties nog steeds kloppen met wat je in iemand zoekt.

Naast dat je dit zelf kunt toevoegen, kun je tijdens het swipen ook zien wat jouw potentiële matches op hun profiel hebben geselecteerd. Wat natuurlijk heel erg fijn is voordat je je tijd verdoet aan een pijnlijke mismatch die niet meer dan plezier wil. Mocht je dus nog geen plannen hebben dit weekend, dan is het de hoogste tijd om de hele middag te swipen voor die eerste date van het nieuwe jaar. Let wel op, er zit wel een maximum aan het aantal Tinder-likes per dag.

Maak je profiel nog wel even up to date

Voordat je begint met het urenlang swipen is het wel verstandig om je profiel nog even up to date te maken. Op Dating Sunday in januari 2022 werden namelijk wereldwijd gemiddeld 12 Tinder-bio’s per seconde bewerkt en werden er 25 nieuwe foto’s per seconde toegevoegd. Tot slot is het ook slim om je profiel nog even te verifiëren en alle foto’s met grote vissen achterwegen te laten, want vrouwen vinden dit een echte red flag. Weet je dat ook maar weer.