Haal het meeste uit je matches op Tinder

De bedoeling van Tinder is natuurlijk het concept van naar links en naar rechts swipen. Op je scherm krijg je een foto te zien van een persoon. Je ziet daarbij een naam, leeftijd en een korte biografie staan. Je kunt doorklikken om eventueel meerdere foto’s van de persoon te zien om te kijken of hij of zij wel je ding is. Daarna zal je een keuze moeten maken: vind je de persoon leuk en swipe je naar rechts? Of is het toch niet helemaal je ding en besluit je voor een no naar links te swipen?

Als je erg kieskeurig bent dan zul je vaker naar links swipen dan naar rechts. Als je mensen wel leuk vindt, dan moeten deze mensen ook jouw foto nog naar rechts swipen voor een match. Erg veel matches zul je dan niet hebben, maar daar vonden mensen een oplossing voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tinder (@tinder)

Een aantal jaren geleden besloten wat gebruikers van Tinder om op hoge snelheid iedereen die ze tegen kwamen naar rechts te swipen. Dit betekende dat hun matchlijst langer en langer werd. Om met iedereen een date te regelen gaat een beetje ver, maar kijken wie je misschien wel leuk vindt is best een goed idee. Sommige gebruikers lieten bots het werk voor hen doen.

Hoeveel mensen kan je liken op Tinder op een dag?

Tinder was natuurlijk absoluut niet blij met de hack die een aantal gebruikers gevonden hadden. Deze gebruikers zouden het namelijk ook verpesten voor de rest. Het zou de kwaliteit van de matches verlagen, gebruikers worden genegeerd en matches worden opgeheven. De matches die door deze hack gemaakt werden, leverden vrijwel nooit een conversatie op. Hier besloot Tinder een stokje voor te steken; een limiet op het aantal likes per dag (voor de gratis gebruiker).

Sinds het begin van 2015 werkt de hack van het zoveel mogelijk naar rechts swipen niet meer. Tinder heeft namelijk een algoritme geïntroduceerd waarbij je maar een aantal keer per 12 uur kunt liken. Mocht je dit limiet bereiken, dan krijg je een pop-up die je vertelt dat liken op dit moment geen optie meer is. Echter speelt Tinder het natuurlijk slim, want er is wel degelijk een optie om meer te kunnen liken; Tinder Plus en GoldJe betaalt voor Tinder Plus en Gold een bepaald bedrag per maand en dan kun je dus wel onbeperkt liken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tinder (@tinder)

Het limiet voor het aantal likes is 100 likes per 12 uur, dit zijn nog steeds ontzettend veel likes. Veel gebruikers komen zeker niet aan het limiet, maar na het introduceren is het aantal matches per swipe met 25 procent gestegen net als het aantal berichten per match.

Natuurlijk was het introduceren van het limiet aan het liken ook het perfecte moment om de gebruikers kennis te laten maken met Tinder Plus en Gold. Krijg je dus geen genoeg van het swipen, dan is één van die twee misschien een goede optie voor jou.

Er zijn vrouwen die toch wel letten op een aantal dingen op Tinder voordat ze je naar rechts swipen. Wil je meer kans maken? Met deze ‘aantrekkelijke beroepen’ maak je meer kans op Tinder.