Waar gaat de documentaire The Outreau Case: A French Nightmare over?

De nieuwe documentaire is gebaseerd op een zaak die zich heeft afgespeeld tussen 1997 en 2004. In de Franse kustplaats Outreau wordt een pedofielennetwerk ontdekt, waarbij 40 volwassen mensen betrokken zouden zijn. Zij zouden zo’n 50 jonge kinderen misbruikt hebben. De zaak begon toen maatschappelijk werkers merkten dat vier kinderen vreemd gedrag vertoonden. Uiteindelijk bleken hun ouders verantwoordelijk te zijn voor de vreselijke misdaden jegens de kinderen. Tijdens de rechtszaak bracht de vrouw heel wat verwarring met zich mee toen zij namen begon te noemen van andere mensen in het dorp. Zij zouden ook schuldig zijn aan het misbruiken van kinderen. Meerdere slachtoffers deelden hun verhaal in de eerste aflevering van de serie.

Bekijk hier de trailer van de vierdelige Netflix-docu:

 

Wat vinden de Netflix-kijkers van de documentaire?

De docuserie staat op dit moment op 8 in de top 10 van Netflix’ best bekeken programma’s in Nederland. Op IMDb krijgt The Outreau Case: A French Nightmare een 6.5 van de 10 sterren, een prima voldoende. De Netflix-kijkers hebben op X (Twitter) laten weten hoe zij met veel ongeloof en verbazing naar de docuserie hebben gekeken. Bekijk hier een aantal reacties:

 

Twitter reactie

The Outreau Case: A French Nightmare

Twitter reactie 3

Als je de serie gaat kijken, neem er dan echt even de tijd voor. Je zal een enorme knoop in je maag voelen. Alle vier de afleveringen zijn nu te zien op Netflix, dus je kunt het in nog in een avond bingen.