Nieuw op Netflix in week #51

Hoewel de kerst eraan zit te komen, staat deze week op Netflix niet in het teken van kerstfilms en -series. Wij selecteerden hieronder drie films en series die verwacht worden op Netflix.

WWII in Color: Road to Victory (2021) – woensdag 22 december

Deze docu-serie zal ons meer inside info geven over de Tweede Wereldoorlog. Met experts aan het woord en echte rauwe beelden zullen we meer zicht krijgen op de grote publiekelijke figuren die een grote rol speelden in deze oorlog. Ook worden de belangrijke momenten van de oorlog besproken. Al met al een hele interessante een leerzame docu-serie. Dat is zeker wel even wat anders dan een kerstfilm op Netflix. Deze docu-serie is vanaf woensdag 22 december te zien op Netflix.

 

Patria – donderdag 23 december

Dit is een waargebeurd verhaal over Arthur Knaap, een Nederlands-Indische jongen die vrijwillig mee ging vechten in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Vanaf de loopgraven schreef hij brieven naar huis over zijn emoties en hoe het ging met de oorlog. Hij is vrijwillig gegaan omdat hij erg van Parijs houdt en van zijn Franse vriendin.

 

Don’t look up – vrijdag 24 december

Don’t look up, erg bijpassende titel. Er zijn namelijk twee ruimte-onderzoekers die achter een hele enge ontdekking zijn gekomen. Er is namelijk een planeet-dodende komeet onderweg naar de aarde. Iedereen moet dit te weten komen, daarom gaan ze op een mediatour om hun stem te laten horen. Maar ze krijgen niet de reactie die ze verwachten. De wereld toont niet veel interesse in wat de twee onderzoekers te zeggen hebben.

De cast van Don’t look up is geweldig. Om ze zo maar even op te noemen, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Jonah Hill, Timotheé Chalamet en meer. Kortom: de verwachtingen zijn hoog.

IMDb scoort de film een 7.4.