Goede kerstfilms op Netflix voor een knusse filmavond

Goed, we kijken misschien liever naar films over gangsters, de maffia, geheim agenten of soldaten. Een zoetsappige of romantische film staat niet bovenaan op onze lijst. Romantiek staat echter wel centraal in de kerstfilms op Netflix, daar kunnen we niet omheen.

Stiekem kan het af en toe ook wel lekker zijn om op de bank te liggen met je partner. Dekentje erbij, rood wijntje inschenken en lekker onderuitzakken. Pak één van de onderstaande kerstfilms erbij en je bent ready voor een knusse avond.

10. Office Christmas Party

We beginnen de lijst van kerstfilms op Netflix met deze komedie. Clay werkt voor Zenotek, een groot bedrijf dat wordt gerund door zijn zus Carol. Het filiaal waar Clay verantwoordelijk voor is doet slechte zaken en dreigt te worden gesloten door Carol. Zij geeft Clay en zijn team nog één kans. Het filiaal probeert er vervolgens alles aan om een grote klant binnen te slepen. Dit doen ze op hilarische wijze, door een kerstborrel te organiseren die al gauw volledig ontspoort. Leuk detail: Jennifer Aniston speelt de rol van Carol.

IMDb-score: 5.8

 

9. Operation Christmas Drop

Deze kerstfilm speelt zich af rondom een militaire basis in Guam. Hoofdpersoon Erica werkt voor het congres en wordt naar deze basis gestuurd om een reden te zoeken om die te laten sluiten. Ze ontmoet Andrew (gespeeld door Alexander Ludwig uit Vikings), die haar juist redenen laat zien om de basis open te houden. Zo is er een jaarlijkse traditie waarbij de basis met kerst levensmiddelen rondbrengt. Langzamerhand raken Erica en Andrew op elkaar verliefd.

IMDb-score: 5.9

 

8. The Princess Switch

Niemand minder dan de aantrekkelijke Vanessa Hudgens speelt de beide hoofdrollen in The Princess Switch. In deze zoetsappige film speelt ze twee totaal verschillende types. Stacy is een koekjesbakker uit Chicago en Margaret Delacourt is juist de deftige verloofde van een vooraanstaande prins. Wanneer Stacy en Margaret elkaar toevallig tegen het lijf lopen blijkt dat ze wel heel erg op elkaar lijken. Ze besluiten dus van identiteit met elkaar te wisselen.

IMDb-score: 6.0

 

7. Holidate

Sommige mensen zullen zich vast wel kunnen herkennen in Sloane en Jackson. Ze zijn de hoofdpersonen in Holidate, één van de recentste kerstfilms op Netflix. De twee hebben namelijk een grote hekel aan de feestdagen. Omdat ze single zijn krijgen ze namelijk steeds te maken met irritante en bemoeizuchtige vragen. Ze besluiten daarom om voor de periode van één jaar elkaars partner te spelen. Dat zorgt al gauw voor de nodige hilarische én ongemakkelijke situaties.

IMDb-score: 6.1

 

6. Holiday in the Wild

Bij kerstfilms op Netflix denken we gauw aan kou, winter en besneeuwde straten. In Holiday in the Wild wordt hier echter op een leuke manier verandering in gebracht. De film speelt zich namelijk af Zambia. Hoofdpersoon Kate wil haar echtgenoot verrassen met een tweede huwelijksreis naar Zambia, maar hij geeft juist aan van haar te willen scheiden. Ze besluit de reis alleen te maken en stuit op de interessante Derek en een intrigerende baby-olifant. Net even iets anders, deze kerstfilm, en daarom een leuke afwisseling.

IMDb-score: 6.1

 

5. How The Grinch Stole Christmas

Inmiddels is deze film echt een klassieker. De film met John Carrey in de hoofdrol gaat over de groene Grinch. Dit wezentje is een verstoteling van een volk dat zich de ‘Who’s noemt. Elk jaar met kerst viert het dorp feest maar wordt de Grinch niet betrokken, waardoor hij het zijn levenswerk heeft gemaakt om kerstmis te verpesten. Dat verandert wanneer een klein meisje zich om de gekwetste Grinch gaat bekommeren.

IMDb-score: 6.2

 

4. The Night Before

Onder andere Seth Rogen en Joseph Gordon-Levitt maken van The Night Before één van de grappigste kerstfilms die je op Netflix gaat vinden. Het concept van de film is simpel: drie vrienden hebben na jaren weer een reünie met elkaar, op kerstavond. Ze gaan op zoek naar een exclusief feest genaamd het ‘Notenkrakerbal’ waar ze al jaren naar op zoek zijn. Dat gaat gepaard met de nodige droge gebeurtenissen.

IMDb-score: 6.4

 

3. The Polar Express

In 2004 kwam The Polar Express uit. In deze film besluit een jongen, samen met een groep andere kinderen, aan boord te gaan van een mysterieuze trein. Deze trein is op weg naar de Noordpool, waar de kinderen een bezoek aan de kerstman gaan brengen. Onder andere Tom Hanks werkte mee aan de film, die in CGI werd opgenomen. De kosten van de film waren $165 miljoen, wat in 2004 een record was voor een animatiefilm.

IMDb-score: 6.6

 

2. The Holiday

Een sterke cast maakt van The Holiday een leuke en vermakelijke kerstfilm. Onder andere Jude Law, Jack Blaack, Cameron Diaz en Kate Winslet spelen in de film. Twee vrouwen hebben het moeilijk rondom de feestdagen, wanneer ze worden geconfronteerd met hun onsuccesvolle ervaringen in de liefde. Ze besluiten van huis te wisselen om een frisse wind door hun leven te laten waaien. Al gauw komen ze tot nieuwe inzichten.

IMDb-score: 6.9

 

1. Klaus

Het gebeurt niet snel dat een kerstfilm wordt genomineerd voor een Oscar, maar de film Klaus is het gelukt. De film heeft qua IMDb-score overduidelijk de eerste plek verdiend in deze top 10 van kerstfilms op Netflix. In Klaus gaan een postbezorger en een speelgoedmaker samenwerken. Zo proberen ze een stad waar liefde en blijdschap ver te zoeken is, weer een stuk mooier te maken.

IMDb-score: 8.2