Suburraeterna

Vanaf 14 november is de Italiaanse serie Suburraeterna op Netflix te bewonderen. Deze serie neemt je mee in het verhaal van georganiseerde misdaad, corrupte politici en het Vaticaan. Zo ontstaat er in 2008 in een kuststadje vlak bij Rome een groot geschil over landbezit, met alle heftige gevolgen van dien. Deze Italiaanse televisieserie is gebaseerd op de film Suburra uit 2015 en is gemaakt naar aanleiding van de gebeurtenissen uit de serie Suburra: Blood on Rome uit 2017. Op 28 oktober ging Suburraeterna in première op het filmfestival in Rome en vanaf 14 november zal hij dus op Netflix te zien zijn.

 

DNA Do Crime

Niet alleen de serie Suburraeterna komt op 14 november op Netflix, want dezelfde dag is ook de dramaserie DNA Do Crime op Netflix te zien. Deze serie laat het verhaal zien van een aantal federale agenten die creatief te werk moeten gaan om de code te kraken die nodig is in een onderzoek naar een grote overval. Het gaat hier om een overval op een effectenverzekeringsmaatschappij in Paraguay. Door middel van het spoor van verzamelde DNA-monsters ontdekken de agenten een rode draad die de overval in het buurland Paraguay verbindt met andere recente misdaden. Hierdoor komen ze achter een nog groter plan waar criminelen uit zowel Brazilië als Paraguay bij betrokken zijn. Uiteindelijk leidt dit naar het grootste onderzoek tegen diefstal in de geschiedenis van Brazilië. Deze Braziliaanse serie is dus zeker een aanrader als je van misdaadseries houdt.

 

The Lighthouse

Vanaf 15 november zal de film The Lighthouse op Netflix te zien zijn. De releasedatum van deze film was op 15 mei 2019, en deze film maakte dat jaar veel los bij recensenten. Zo werd de film uniek, origineel, opwindend en een meesterwerk genoemd en scoort hij op IMDb zelfs een 7.4 van de 10 sterren. De film speelt zich af in 1890. Efraim Winslow, gespeeld door Robert Pattinson, is een voormalige houthakker die het hulpje wordt van vuurtorenwachter Thomas Wake, die wordt gespeeld door Willem Dafoe. Samen komen ze op een geïsoleerd eiland voor de kust van New England terecht, waarna er vervolgens een grote spanning tussen de twee mannen ontstaat. Wake denkt namelijk dat zijn nieuwe hulpje iets verbergt en doet er alles aan om te ontdekken wat dat kan zijn.

 

The Crown (seizoen 6A)

Het eerste deel van het zesde seizoen van de serie The Crown zal vanaf 16 november op Netflix te zien zijn. Het tweede deel van dit laatste seizoen van de serie zal vanaf 14 december te zien zijn. Zo kan je voor kerst nog het seizoen afkijken. Het eerste deel bestaat uit vier afleveringen, waarin te zien is hoe de relatie tussen prinses Diana en Dodi-al Fayed is ontstaan, tot aan het auto-ongeluk waarin zij in 1997 om het leven is gekomen. Het tweede deel bestaat uit zes afleveringen waarin te zien is dat prins William moeite heeft met zijn studie, na het overlijden van zijn moeder. Verder zijn onder meer het gouden jubileum van koningin Elizabeth, het huwelijk van Charles en Camilla en de relatie tussen prins William en Catherine te zien. The Crown scoort hoog op IMDb. Namelijk een 8.6 van de 10 sterren.

 

The Machine

En als laatste op de lijst staat de film The Machine, die vanaf 18 november op Netflix te zien zal zijn. In deze comedy speelt de Amerikaanse komediant Bert Kreischer een versie van zichzelf die iets krankzinnigs beleeft. Bert Kreischeer is een stand-up comedian die bekend is geworden onder de artiestennaam ‘The Machine’. In zijn meest bekende show vertelt hij over hoe hij ooit op een studiereis in Rusland in aanraking kwam met gangster. In de film is te zien hoe hij opnieuw met dezelfde criminelen wordt geconfronteerd. The Machine is sinds vorige maand in Amerika al op Netflix te zien, en zal vanaf 18 november in Nederland op Netflix beschikbaar zijn.