Nieuwe films op Netflix in week 52

Nu alles toch dicht is, kan je net zo goed aan een nieuwe film of serie op Netflix beginnen. Gelukkig weet Netflix ons goed te voeren. Aankomende week kan je heerlijk op de bank chillen en uitbuiken van het kerstdiner met deze nieuwe films op Netflix.

The Lost Daughter – vrijdag 31 december

De film The Lost Daughter is gebaseerd op het boek La figlia oscura van de schrijfster Elena Ferrante. Een rustige vakantie aan de kust krijgt een duistere wending wanneer een vrouw geobsedeerd raakt door een jonge moeder in de buurt en er herinneringen naar boven komen.

Tijdens een strandvakantie raakt Leda, de hoofdpersoon, geobsedeerd door een jonge moeder en haar dochter. Hun liefdevolle relatie en met name hun luidruchtige en intimiderende familie werken op haar zenuwen. Leda wordt overweldigd door duistere geheimen uit haar eigen verleden en heftige herinneringen aan het moederschap. Met het moederschap had Leda op jonge leeftijd mee te maken. Na een impulsieve actie belandt ze in de onheilspellende wereld van haar eigen geest, waar ze wordt gedwongen de keuzes die ze als jonge moeder heeft gemaakt en de gevolgen daarvan onder ogen te zien.

Leda wordt gespeeld door de actrice Olivia Colman. Onder andere spelen ook Dakota Johnson, Jessie Buckley en Paul Mescal.

The Lost Daugther staat op vrijdag 31 december op Netflix en krijgt van IMDb een score van 7,0.

 

American Assassin – Zaterdag 1 januari

Deze actie/thriller film gaat over om een mysterieuze terrorist tegen te houden die een wereldoorlog wil starten. Mitch Rapp gaat samen met Stan Hurley en een dodelijke Turkse agent samenwerken. Het drietal is aangesteld om een golf van ogenschijnlijk willekeurige aanvallen op zowel militaire als civiele doelwitten te onderzoeken. Ze ontdekken een patroon in het geweld en gaat op een gezamenlijke missie: het tegenhouden van een mysterieuze man en zijn intentie om een wereldoorlog in het Midden-Oosten te starten. Door gebeurtenissen uit het verleden is Mitch Rapp vastbesloten om wraak te nemen

Mitch Rapp wordt gespeeld door Dylan O’Brien en Stan Hurley wordt gespeeld door Michael Keaton. American Assassin komt op zaterdag 1 januari op Netflix en krijgt van IMDb een score van 6,2.

 

First Reformed – zaterdag 1 januari

First Reformed is een Amerikaanse film uit 2017. De gereformeerde dominee Toller wordt gekweld door de dood van zijn zoon en zet zich in de nachtelijke uren met veel whiskey en maagpijn aan een niets ontziend dagboek. Mary, lid van de kerk van Toller, lijdt ook erg onder de dood van haar echtgenoot, een radicale milieudeskundige, die zelfmoord heeft gepleegd. Toller ontdekt dat er verdachte zaken spelen in zijn kerk. De kerk blijkt banden te hebben met onethische bedrijven.

De acteurs die onder andere in de film spelen zijn Ethan Hawk, Amanda Seyfried en Cedric the Entertainer. First Reformed komt zaterdag 1 januari op Netflix. IMDb geeft deze film een score van 7,1.

 

Ben jij meer een serieliefhebber? Check dan de top 20 beste series op Netflix volgens IMDb.