Waar gaat de film Missing over?

In navolging van de film Searching uit 2018, waarin een vader op zoek gaat naar zijn vermiste 16-jarige dochter, speelt ook Missing zich louter af op digitale beeldschermen. De film draait om het personage June, gespeeld door Storm Reid, die  voor eenzelfde soort dilemma staat. Haar moeder, gespeeld door Nia Long, verdwijnt namelijk spoorloos van haar vakantie-adres en komt niet opdagen als June haar van het vliegveld wil ophalen. Dit is het begin van een huiveringwekkende, digitale zoektocht, waarin June er alles aan doet om haar moeder terug te vinden. Via een contactpersoon in het buitenland probeert ze haar moeders verdwijning en de dagen die daaraan voorafgingen te reconstrueren en komt zodoende steeds dichter bij de waarheid. Gaandeweg komt ze bovendien meer te weten over de geschiedenis én geheimen van haar moeder, die haar helpen de complete puzzel te leggen.

 

De screenlife film wordt op Netflix goed bekeken

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Storm Reid en Nia Long, die respectievelijk de rol van June en haar moeder vertolken. Joaquim de Almeida speelt de rol van de behulpzame Javier, een Colombiaanse housekeeper die June vanuit Cartagena probeert bij te staan in de zoektocht naar haar moeder. De Amerikaanse thriller staat sinds 23 augustus op Netflix en is in Nederland al direct één van de best bekeken films van het moment. Dit heeft mede te maken met het unieke format van de film: je bekijkt de wereld door de ogen van June’s computer, telefoon of Apple Watch. Deze vorm van screenlife of computer screen film maakt het kijken dynamisch en angstaanjagend. Bekijk hieronder dus snel de trailer en zorg dat je vanavond vrij neemt om de film te kunnen aanschouwen:

 

De kijkers zijn enthousiast en de kritieken zijn goed

Door de aanwezigheid van vele plottwisten zijn valt de film Missing bij veel kijkers in de smaak. Op X, voorheen Twitter, zijn veel gebruikers te spreken over de film. The film MISSING wtf niet normaal goed deze moeten jullie checken! klinkt het bijvoorbeeld. Missing is echt een aanrader zoveel plottwisten, 10000/10 sterren! zegt een andere gebruiker. Ook op IMDb krijgt de thriller een aanzienlijk aantal sterren met een IMDb-rating van 7,1/10. Rotten Tomatoes beoordeelt de film met een Tomatometer van 88% en een publieksscore van maar liefst 90%. Momenteel is er slechts één film die het in Nederland beter doet op Netflix: Het Geheugenspel.