De docu Wilskracht laat de keiharde wereld van de commando’s zien

In de kersverse documentaire Wilskracht ontdek je wat er nodig is om in aanmerking te komen voor de keiharde wereld van de commando’s. Natuurlijk zijn er op Netflix al een hoop veel films en series die over oorlog gaan. Denk bijvoorbeeld aan de klassiekers Saving Private Ryan of Full Metal Jacket.

Ook al zijn veel van deze films en series gebaseerd op waargebeurde verhalen, het blijft acteerwerk. Dus wat maakt Wilskracht zo anders? Het is zo speciaal vanwege de realistische beelden. Je krijgt te zien hoe het er écht aan toegaat in het eerste selectieproces van de Elementaire Commando Opleiding (ECO).

wiggert weerman kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen

Kan Wiggert Weertman de fysieke en mentale uitdaging aan?

Wiggert Meerman, presentator van Eindbazen, meldde zich namens Eindbazen aan voor de KCT kennismakingsdagen. Dit deed hij met het doel om er achter te komen of hij goed genoeg is voor het Commando Korps.

In Wilskracht krijg je te zien hoe hij zich op deze slopende dagen gaat voorbereiden. Maar ook hoe hij drie dagen lang loodzware oefeningen en uitdagingen moet voltooien om een goede indruk te maken op de instructeurs. De documentaire duurt ongeveer één uur en laat je zien hoe hoe belangrijk mentaliteit en discipline als je continu wordt geconfronteerd met weinig slaap, onzekere momenten en uitputtende oefeningen.

Uiteindelijk komt het neer op één ding: Wilskracht

De drie kennismakingsdagen zijn nog zwaarder dan je verwacht. Maar hoe fit en sterk je ook bent, volgens Wiggert Weertman is je kracht het allerbelangrijkst. Hoe graag wil je bij de commando’s?

Als je de aspiratie hebt om het leger in te gaan is deze documentaire natuurlijk bijzonder interessant. Maar ook voor buitenstaanders is Wilskracht leuk om te kijken. Want het is toch heerlijk om vanaf de bank te kijken naar hoe mensen drie dagenlang door de modder moeten banjeren? Wacht daarom niet langer en bekijk deze toffe documentaire.

Hieronder kan je Wilskracht helemaal bekijken: