Het bestverkochte automerk in Nederland (augustus 2020)

Over de hele maand augustus werden er dit jaar 26.461 nieuwe personenauto’s verkocht, ten opzichte van augustus 2019 is dat een daling van 21,5 procent. Het bestverkochte automerk in Nederland was afgelopen maand Kia.

Ook de bestverkochte bolide van de maand augustus 2020 kwam uit de fabriek van Kia. Eerder dit jaar was er al een flink domper in de verkoop van auto’s. Dat kwam doordat sommige modellen en merken niet leverbaar waren, omdat onderdelen vertraging opliepen door de huidige situatie waar we allemaal het slachtoffer van zijn.

Ruim 9 procent marktaandeel door elektrische auto

Met 4000 euro subsidie en een aantrekkelijke bijtelling van 8% is de Kia e-Niro een van de bestverkochte auto’s in de maand augustus. Van de 100% elektrische auto werden er 1.164 stuks verkocht. Op de 2e plek eindigt de Volkswagen Polo met 781 stuks. Nummer 3 is de Opel Corsa met 711 stuks.

Nog niet de bestverkochte auto

Ondanks dat Kia het bestverkochte automerk is van augustus 2020, moet de fabrikant nog veel doen om de best verkochte auto van het jaar te worden. Met de kennis dat de Tesla Model 3 vorig jaar 29.948 keer is verkocht, gevolgd door de Volkswagen Polo met 12.964, is de kans minimaal dat Kia e-Niro de twee grote spelers in gaat halen. Maar we sluiten het niet uit, want vorig jaar stond de elektrische Kia op de 5e plek in de lijst van meest verkochte auto’s in 2019.

het bestverkochte automerk Nederland nieuw

Waarom bijtelling elektrisch rijden zo aantrekkelijk maakt

Naast de 100% korting op wegenbelasting en de vrijstelling van aanschafbelasting is het ook door de bijtelling aantrekkelijk om elektrisch te gaan rijden. 8% bijtelling is momenteel de standaard voor auto’s met een cataloguswaarde tot 45.000 euro. De bijtelling voor auto’s vanaf 45.000 euro is in 2019 vastgesteld op 22 procent.

Als emissieloos rijden niks voor jou is

Ben je toch niet zo’n fan van elektrische auto’s? Dan kan je voor de Volkswagen Polo gaan, die op de tweede plek staat in de best verkochte auto’s van afgelopen maand. Wil je toch voor een wat luxere auto gaan? Dan hebben we een lijst gemaakt met luxe auto’s die vrijwel niemand koopt. Dan scheur je binnenkort misschien wel als een van de enige in zo’n vette bak.