Fall Guys: Ultimate Knockout is een ware hit

In Fall Guys: Ultimate Knockout ga je online de strijd aan met 59 andere deelnemers om uiteindelijk na diverse chaotische rondes als ‘last bean standing’ over te blijven. Je moet rennen, springen of duiken om de bizarre obstakels te ontwijken. Kortom: chaos.

De schattige jellybeans springen met moeite over stokken, duiken onverwachts in een bak slijm of lopen onhandig tegen elkaar aan. Alleen door goed op te letten en constant te schakelen maak je kans in de strijd om de kroon. Check hieronder de gameplay om een beter beeld te krijgen van hoe het spel werkt.

 

Ook op Twitter breekt de game record na record

De onhandigheid maakt de game hilarisch, maar ook ontzettend frusterend. Doordat de game zoveel emoties met zich meebrengt is het niet gek dat sommige gamers nachtmerries van het spel krijgen. Fall Guys is een hot onderwerp op social media en breekt inmiddels record na record. Zo is het de meest gedownloade PS plus game ooit (op dit moment).

Daarnaast domineert de game het gesprek van de dag op Twitter. Hier heeft het social mediateam van Fall Guys natuurlijk ook een groot aandeel in. Maar daar blijft het niet bij. Zelfs de voetbalclub Manchester City is fan van de game en is niet bang om dat te showen.

Stap in een wereld vol chaos bij de meest gedownloade PS Plus game

De beste manier om te begrijpen waarom het spel zo populair is geworden is door het zelf te gaan spelen. De game is op dit moment alleen te spelen op de PlayStation. Maar heb geduld, want er komt er ook een mobiele versie. En omdat het spel zo populair is kun je verwachten dat het binnenkort ook op andere consoles zoals de Xbox en Nintendo Switch is te spelen.

Een andere toffe game die dit jaar is uitgekomen is The Last of Us 2. Ben je een fanatieke gamer maar lijkt Fall Guys iets te chaotisch voor jou? Dan is The Last of Us 2 zeker een aanrader.