Nieuwe bioscoopfilm

Hotel Mumbai is een Australisch-Indiase-Amerikaanse co-productie van regisseur Anthony Maras. Deze nieuwe bioscoopfilm brengt een gedramatiseerde vertelling van de waargebeurde terroristische aanslag op het Taj Mahal Palace Hotel op 26 november 2008. De thriller is grotendeels geschoten met onbekende, Indiase acteurs, maar er zijn ook rollen voor acteurs die je misschien wel kent. Zo zal Armie Hammer in de film te zien zijn. Hij zat eerder in films als The Social Network en Call Me by Your Name. Dev Patel brak bij het grote publiek door de hoofdrol die hij had in Slumdog Millionaire. In Hotel Mumbai speelt hij de rol van Arjun. Nazanin Boniadi zal je misschien kennen als data-analyst Fara Sherazi in seizoen drie en vier van Homeland of als Nora uit seizoen zes en zeven van How I Met Your Mother. Bekijk ook de laatste info over de nieuwe James Bond film.

Nieuwe bioscoopfilm

Terroristische aanslag in Mumbai

Hotel Mumbai is gebaseerd op de aanslag op het Taj Mahal Palace Hotel door tien leden van Lashkar-e-Taiba, een islamitische terreurgroep. Bij die aanslag vielen ruim 300 gewonden en kwamen 174 mensen om. Het verhaal wordt van meerdere kanten verteld. De staf van het hotel moeten hun leven riskeren om iedereen veilig te stellen en andere mensen moeten onvoorstelbare offers doen om hun familie te redden. Arjun werkt als ober in het Taj Mahal op 28 november 2008. De rijke Iraans-Britse erfgename Zahra en haar man David en kind zijn diezelfde avond aanwezig in het hotel. De tien terroristen laten op maar liefst 12 locaties door heel Mumbai bommen afgaan om chaos te creëren. De chaos neemt toe als de autoriteiten in Mumbai niet goed voorbereid zijn om een aanval van een dergelijke omvang.

 

Vanaf vandaag te zien

Hotel Mumbai had al in september 2018 de wereldwijde release op het filmfestival van Toronto. Gedurende de maartmaand van 2019 kwam de film in Noord-Amerika en Oceanië uit. Met de releasedatum van 2 mei loopt Nederland één dag voor het Verenigd Koninkrijk. De film krijgt op IMDb.com een rating van 7,8 en krijgt op Rotten Tomatoes van de critici een score van 75%. Hotel Mumbai zal zeker een trip naar de bioscoop waard zijn. Een andere zeer succesvolle film die momenteel in de bios draait en jij niet mag missen, is Avengers: Endgame.