De spannendste bioscoopfilm in september

Heb jij zin om in september een bioscoopfilm te kijken, dan wordt al gauw duidelijk dat spanning de boventoon voert. Achtervolgingen, tijdreizen en regelrechte horror: deze maand hebben de echte durfallen het voor het uitkiezen. Wij vertellen je welke bioscoopfilm jij in september gezien moet hebben.

Tenet

Nadat de release van deze bioscoopfilm lang werd uitgesteld, is het in september dan eindelijk zover. Hou je van actiefilms zoals James Bond, maar dan het liefste met een plot waarbij je af en toe even stevig moet nadenken (zoals Inception)? Dan is Tenet de perfecte keuze. In deze film krijgt een ambassadeur (gespeeld door de zoon van Denzel Washington) een mysterieuze missie. In een letterlijke reis tegen de klok moet hij een Derde Wereldoorlog zien te voorkomen. Hoe? Daar worden we uit de trailer niet veel wijzer van. Wel weten we dat het mysterieuze woord ‘Tenet’ en tijd die wordt teruggedraaid allebei een belangrijke rol spelen.

 

The Rental

Dave Franco kan meer dan acteren. Waar hij eerder onder andere speelde in 6 Underground, neemt hij voor The Rental de regie voor zijn rekening. De horrorfilm gaat over twee stellen. Via Airbnb hebben ze een leuk vakantiehuis gevonden. Wat een romantisch en knus weekend hoort te zijn, verandert al gauw in een mysterieuze en beklemmende ervaring. Ze beseffen namelijk dat ze minder alleen zijn dan ze oorspronkelijk dachten. Grappig detail: de vrouw van Dave Franco, Alison Brie, speelt één van de rollen.

 

The New Mutants

Liefhebbers van The X-Men films weten al lang wat mutanten zijn. Ben je nieuw met de franchise en het superheldengenre? Dan is het goed om te weten dat mutanten mensen zijn met gemuteerde krachten. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld extreem snel, kunnen ze vliegen of kunnen ze de elementen besturen. In The New Mutants wordt een groep jonge mutanten onderzocht in een afgesloten ziekenhuis. Het duurt niet lang voordat de tieners doorkrijgen dat het ziekenhuis meer kwaad dan goed in de zin heeft. Wat volgt is een bioscoopfilm die één van de spannendste in september kan worden genoemd. Onder andere acteurs uit Game of Thrones en Stranger Things zijn terug te zien in de film.

 

Paradise Drifters

Deze film van Nederlandse bodem ziet er veelbelovend uit. In Paradise Drifters volgen we drie uiteenlopende jongvolwassenen die allemaal met zichzelf in de knoop zitten. Chloe is ongewenst zwanger van haar stiefvader; Yousef, net achttien, wordt ontslagen uit zijn jeugdinstelling maar heeft geen ander onderkomen en Lorenzo dompelt zich onder in de wereld van drugssmokkel. De moeilijke levens van de drie raken met elkaar verweven. Hou jij van Nederlandse films en ben je benieuwd naar opkomend, Nederlands talent? Dan moet deze bioscoopfilm boven aan jouw watch-list van september.