1. Richt je, bij het zoeken naar een nieuwe baan, op de juiste sector

We hebben allemaal gehoord dat verschillende sectoren op omvallen staan en daarom kan het lijken alsof het zoeken naar een nieuwe baan echt een hopeloze opdracht is. Toch is dit niet zo, want er zijn in deze tijd nog steeds sectoren die springen om meer werknemers, bijvoorbeeld in de zorg of in de IT.

 

2. Zorg, bij het zoeken naar werk, voor een geüpdatet LinkedIn-profiel

Door ervoor te zorgen dat je LinkedIn account helemaal up-to-date is, heb je een grotere kans dat recruiters je profiel gaan bezoeken. Zorg ervoor dat je volledige CV op je profiel te zien is en dat je een representatieve foto op je profiel hebt staan. Zorg er daarnaast ook voor dat je keywords op je profiel hebt staan. Dit zijn woorden die recruiters gebruiken om kandidaten te vinden. Wanneer je het woord waar veel op gezocht wordt, in je account hebt staan is er een grotere kans dat een recruiter je vindt.

3. Wees bereid ander werk te gaan doen

De meeste mensen zijn op zoek naar een baan waarvan ze zeker weten dat het hun verder helpt in hun carrière. Wanneer je dit soort werk toch niet zo snel kunt vinden, zou je kunnen proberen om tijdelijk wat flexibeler te zijn en voor ander soort werk te solliciteren, dan je in eerste instantie van plan was.

hoe nieuwe baan zoeken leuk

4. Leer een nieuwe skill

Leer een nieuwe skill, om zo meer kans te maken op nieuw werk. Er worden online veel verschillende cursussen aangeboden in bijvoorbeeld: online marketing, programmeren of boekhouden. Hoe meer skills je leert, des te interessanter word je voor werkgevers.

5. Wordt lid van een online groep

Wanneer je op zoek bent naar een baan, is het goed om online je netwerk te vergroten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door lid te worden van een groep op Facebook of op LinkedIn. Via deze groepen kun je contact onderhouden met mensen die jou misschien een interessante vacature kunnen bieden.

Hopelijk gaan deze tips je helpen met het zoeken naar een nieuwe baan, het je momenteel geen werk? Dan hebben we nog wat tips, waarmee jij en je partner geld te besparen.