Drank en (denk)spelletjes een goede combinatie?

We weten in ieder geval dat je wel goed tegen drank moet kunnen, óf heel goed in schaken, anders gaat het nog een lange zure, avond worden wanneer dit spel tevoorschijn wordt getoverd. Het schaak drankspel met shotglaasjes is van Out of the Blue. De inhoud bestaat uit 32 shotglaasjes met de schaakstukken daarop gedrukt. Deze zijn, net als bij een klassiek schaakspel, in het wit en zwart. Dan weet je aan het begin van de avond nog wel waar alle shotglaasjes op het schaakbord neergezet moeten worden, zodat je ook daadwerkelijk een potje schaak kan spelen.

Het speelbord is van glas. Of het verstandig is, is een tweede, maar het ziet er wel mooi uit. Inhoud shotglas is 20 milliliter, klinkt prima, totdat je helemaal weggespeeld wordt. Dan is het achteraf gezien toch best wel veel.

schaakbord drankglazen

Hoe werkt het schaakbord met shotglaasjes?

Naast dat je de schaakregels moet volgen, wat voor sommige al moeilijk genoeg zal zijn, heeft dit spel ook nog z’n eigen regels. Zo vul je alle pionnen met bier en de overige stukken met een drankje naar keuze. Als er een stuk is geslagen? Dan moet je hem leeg shotten, voordat het spel weer verder gaat. Hoe het zit met een pion die een schaakstuk naar keuze kan worden, weten we niet. Al vragen we ons af of dat überhaupt wel bijgehouden gaat worden als er al meerdere stukken zijn geslagen. Mocht je niet al helemaal om zijn nadat je dit allemaal hebt gelezen, dan is er nog eens extra goed nieuws: het Out Of The Blue Schaak Drankspel Met Shotglaasjes is nu in de aanbieding bij Bol.com.