Loes Haverkort haar gedurfde fotoshoot in Het Perfecte Plaatje

De opdracht voor de bekende Nederlanders was bedoeld om de aandacht te vestigen op het leed van dieren. David van Gennep, de baas van Stichting Aap, begon met een triest verhaal over een jonge chimpansee genaamd Vivi. Toen Vivi nog heel jong was, werd ze verkocht in een winkel tussen het speelgoed, aan iemand die niet wist hoe je voor apen moest zorgen. Vivi bracht twintig jaar in verschrikkelijke omstandigheden door voordat ze eindelijk werd gered en nu leeft ze als een gezonde chimpansee.

Het trieste verhaal van Vivi inspireerde de opdracht waarbij de BN’ers zichzelf moesten fotograferen als dieren in een kooi. Loes Haverkort, die erg geraakt was door het verhaal, wilde laten zien hoe hulpeloos misbruikte dieren zijn. Ze koos ervoor om zichzelf op een kwetsbare manier vast te leggen: helemaal naakt in een kooi. Haar foto liet inderdaad de hopeloosheid zien waar ze naar zocht, en haar boodschap was supersterk. Hieronder de foto (bron: Instagram):

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Loes Haverkort (@loeshaverkort)

De jury was diep onder de indruk van Loes Haverkorts haar foto. Fotograaf William Rutten vond de foto zowel verschrikkelijk als prachtig. Hij merkte zelfs op dat de kleuren in de foto deden denken aan het werk van de beroemde fotograaf Erwin Olaf. De jury was het er over eens en gaf Loes Haverkort een 10 voor haar hartbrekende bijdrage aan de opdracht. Haar foto raakte mensen en hielp bij het vergroten van het inzicht over de dieren.

De carrière van Loes Haverkort

Loes Haverkort (42) is een niet alleen een Nederlandse actrice, maar ook een getalenteerde zangeres. Ze is geboren op 19 januari 1981 in Almelo. Je kent haar misschien van films zoals “Moedermaffia”, “Celblok H”, en “De Jacht”. Ze heeft ook muziek gemaakt, nummers zoals “Falling” en “Lost”. Loes is getrouwd en heeft een zoon en dochter. Ze doet van alles in de mediawereld van Nederland. Hoe dan ook, in onze ogen verdient ze een plek in de lijst met de mooiste Nederlandse actrices.