Wat is het verhaal van Kohrra?

Kohrra is een zesdelig moordmysterie op Netflix over een vermiste man die op de avond van zijn bruiloft dood wordt aangetroffen in een grasveld in landelijk India. Twee rechercheurs – een ervaren rot en zijn jonge collega – moeten de moord onderzoeken en gaan in gesprek met de familieleden en kennissen van het slachtoffer. Deze blijken echter behoorlijk disfunctioneel. Naast het onderzoek staan ook de privélevens van de dienders centraal in de serie: de ervaren agent (Suvinder Vicky) maakt ruzie met zijn dochter en de jonge agent (Barun Sobti) heeft een gecompliceerde relatie met zijn broer en schoonzus.

 

Wat kunnen we van serie op Netflix verwachten?

Deze Indiase Netflix-serie Kohrra is in veel opzichten een klassiek moordmysterie, met een zorgvuldig opgebouwd verhaal. Al met al wel behoorlijk bevredigend, vooral door de uitstekende cast en de complexe sociale dynamiek in een kleine Indiase gemeenschap. Dit komt goed naar voren in de serie. Wel zullen we een aantal dingen toch echt moeten opzoeken, aangezien we een totaal andere cultuur hebben dan de Indiase bevolking. Maar dat maakt het tegelijkertijd ook weer leuk, zodat we niet weer iets van hetzelfde hebben.

De productie van Kohrra lag in de handen van Sudip Sharma en Gunjit Chopra. Zij maakten eerder ook de misdaadserie Paatal Lok voor Prime Video. Randeep Jha (Trial by Fire) regisseerde alle zes de afleveringen van de Netflix-serie.

Bekijk hieronder de trailer van Kohrra:

 

Hoe beoordelen de kenners Kohrra?

Op Netflix zijn alle zes de afleveringen van de serie Kohrra te zien. Hoe denken de kenners erover? IMDb geeft Kohrra een prima cijfer, namelijk een 7,5 van de 10 sterren. Op Rotten Tomatoes zijn weliswaar nog niet heel veel reviews binnen, maar deze zijn wel uitermate tevreden, getuige de (voorlopige) 100%-score.

Ook bij de Volkskrant beamen ze dat het een echt moordmysterie is: “Kohrra is rauw en gewelddadig als een soort Punjab Noir, en roept soms herinneringen op aan klassiekers als het Koreaanse Memories of Murder of het Amerikaanse Zodiac.”

Bekijk hieronder nog wat reacties van de kijkers: